Site Meter

Mandelmannen är utbytt mot slottsträdgårdsmästaren


Bilden är lånad från SVT:S hemsida.

Trädgårdsfredag startar igen på valborgsmässoafton men i år får vi inte njuta av Gustav och Marie Mandelmanns vackra gård Djupadal i Rörum på Österlen.
I år heter programmets stjärna John Taylor, den kända trädgårdsmästaren i Malmö slottsträdgård, alltså slottsträdgårdsmästaren där! Programledare blir dock som vanligt Pernilla Månsson-Colt och Tarek Taylor fortsätter att laga mat.

Visst ska väl SVT förnya sig vad gäller trädgårdsprogram men det kändes som om man ville ha ett år till hos Mandelmannen. Kanske mest för att få njuta av Österlen på fredagarna igen och visst är deras gård ett litet paradis som tål att ses igen. Men ok...det här blir säkert bra det också. Jag ska i varje fall se programmet.
Inspelningarna görs från koloniområdet Ärtholmen i södra Malmö. Kamrat Claes i Lund har besökt Ärtholmen och spanat där tidigare. Se här.
Man kan nu istället följa Gustav och Marie i deras blogg.

21:30 Seriestart: Trädgårdsfredag
Del 1 av 8. Det är sista veckan i april och Pernilla Månsson Colt flyttar in i sin kolonilott. Det är dags att väcka trädgården till liv. Träden ska beskäras, buskar ska klippas och pelargonerna ska få ett nytt liv. Det här året får hon hjälp av trädgårdsmästaren John Taylor. Vi får svar på om den extremt bistra vintern har skadat våra trädgårdar. Hur kan man ta tillvara på alla avklippta grenar från de beskurna träden? Pernilla visar hur hon påskyndar den efterlängtade våren genom att låta dem blomma i förtid. Kocken Tareq Taylor får en liten försådd chiliplanta och blir inspirerad till att laga mat över valborgselden.
* Även i SVT2 1/5, SVT1 1/5, SVT24 2/5 och SVT2 3/5

Men var ligger Malmö? Och är Skåne verkligen ett landskap? Och om Emil hade pratat skånska så hade Malmö legat i Småland. Se och hör.

En ny trädgårdshändelse har lagts till i Trädgårdshändelser...en vårmässa i Luleå.

Nu har jag invigt min balkong i år...kaffe i solen kl. 9.00. Idag tänkte jag se hur det går för kolonisterna på Södermalm...


Kommentarer
Postat av: HelenJ

Jag ska absolut se det - John Taylor är både rolig att lyssna på och väldigt kunnig. Men visst kommer man att sakna Mandelmanns... Läser deras blogg istället. =)

2010-04-25 @ 07:50:18
URL: http://gronafunderingar.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Har dom en blogg? Hade jag ingen aning om....Gustav på internet stämmer inte riktigt. Måste kolla.

2010-04-25 @ 07:55:07
Postat av: Ramona K

Trodde för ett ögonblick att du skulle bli TV-stjärna. Ja, vi är nog många som saknar Mandelmannen. Han är speciell på ett positivt sätt. Men det här låter lovande. Önskar att jag hade en kolonilott själv men det är bra att de som inte har en trädgård får tilllgång till en plätt. Dessutom, här i Uppsala kostar de en förmogenhet - ca 300 000kr tyvärr.

2010-04-25 @ 07:55:38
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ramona K: 300 000 för en kolonilott?

2010-04-25 @ 07:58:41
Postat av: Emily

Vi skåningar är stolta över John! Han är väldigt trevlig och kunnig, ska bli kul att se!

2010-04-25 @ 09:05:28
URL: http://slowgarden.wordpress.com
Postat av: Ramona K

Ja, har inte sett en kolonilott till salu här för under 275,000. Det är med stuga förstås och det är därför priserna skenar iväg. Tomterna är ca 400kv. Detta gäller de två största koloniområden i Uppsala. Det går kanske att komma över en plätt i någon av de mindre områden utan stuga men de är få och mycket svåra att få tag i. Tråkig utveckling tycker jag.

2010-04-25 @ 09:15:18
Postat av: billan

Rubriken lurade mig, trodde för en stund att du lämnat reklamfilmens värld för "seriös" Tv....:))

Det blir säkert bra med John Taylor, men jag hade absolut stått ut med en Mandelmannen en säsong till.

Tack för länkat och bloggtips!

2010-04-25 @ 22:49:16
URL: http://www.auroraborealis-1.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0