Site Meter

Världens bästa trädgårdstidning

Pressbyrån ger ut tidningen SID. som fanns som bilaga i DN idag. Där kan man läsa om vilka trädgårdstidningar som vår världsberömda landskapsarkitekt Ulf Nordfjell tycker om och vad säger man om att han nämner Vi och Dagens Industri som de tidningar som skriver bra texter om trädgård här i Sverige? Antar att han inte tycker att våra trädgårdstidningar håller någon större klass.Fråga till Ulf Nordfjell.
Vilken är världens bästa trädgårdstidning?

Brittiska Gardens Illustrated. Deras personporträtt är alltid oerhört bra. Och där finns en yrkeskunskap som man ibland saknar i de svenska titlarna.
Även de tyska tidningarna har verkligen hottat upp sig. Der Garten zum Leben är ett fint magasin, helt utan annonser. Eller Topos.
Annars är Holland och USA bäst på landskapsarkitektur, medan trädgårdskonsten är störst i England. De har ingen allemansrätt, så trädgården blir deras substitut för det.
Men idag går det faktiskt att läsa riktigt bra texter om trädgård i Vi eller Dagens Industri.

Svenska trädgårdstidningar.

Kommentarer
Postat av: Mariana

Läser varken VI eller Dagens Industri är det så att man missat något!

Tycker om Natur och Trädgård och Hem Trädgården men det är klart att det är inte mycket design i dom.

2009-09-05 @ 18:55:43
Postat av: Eva

Vi prenumererar på HemTrädgården som är en lagom informativ skrift om man själv är en sisådär lagom trädgårdskunnig person som vill vill veta lite mer än bara hur man planterar en lök! Om man vill bli lite mer bevandrad i trädgårdsdesign finns där kanske inte så mycket att hämta, men det gör det väl knappast i någon av de svenska trädgårdstidningarna - eller..

2009-09-05 @ 23:10:38
URL: http://skogseva.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Mariana: Håller med om att både Natur och Trädgård och Hemträdgården är bra.Eva: Som sagt så gillar jag också Hemträdgården men på något sätt saknas det en typ av trädgårdstidning i Sverige. Jag gillar även Trävgårdsliv som är den vackraste tidningen men som också har bra reportage.

2009-09-06 @ 07:37:06
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0