Site Meter

Barcelonas småttingar


Från vänster, Messi, Xavi, Iniesta.

Ännu vet man inte hur stora framgångar FC Barcelona når i år men hur som helst så spelar de just nu en fotboll som är njutbart vacker. Det pratas ofta om att laget har världens farligaste anfallstrio med Messi, Henry och Etoó men jag tror inte att t.ex. Etoó skulle ha gjort så många mål (han leder skytteligan i spanska ligan) om inte mittfältarna Xavi och Iniesta funnits i laget.

Att Messi nu anses som världens bästa fotbollsspelare är det nog inte många som protesterar mot. Det finns inte heller många mittfältare som idag kan jämföras med Xavi och Iniesta och att Barcelona har sådana toppspelare på viktiga platser gör att de är mycket svårslagna.


Messi är lagets trollgubbe och växlar tempo innan någon hinner blinka, hans små snabba korta steg gör att han är oerhört svårfångad. Han är ett ständigt hot mot motståndarmålet och gör även många mål.
Xavi är mittfältets dirigent med en speluppfattning som nästan är övernaturlig. Han levererar fantstiska inspel till anfallarna och den som lyckas ta bollen av denna man har gjort en bragd.
Iniesta är lagets elegant med en fantastisk vacker spelstil, han liksom rinner igenom motståndarförsvaret med en otrolig teknik och han är liksom Messi ett ständigt hot mot motståndarmålet, lägg till att hans passningar är nästan i klass med Xavis.

De här tre spelarna är inte längre än 1.70, Messi är 1.69 och det spelar ingen roll hur stora, krafiga och spelförstörande spelare motståndarna använder för att skrämma och störa deras spel....de hinner inte med helt enkelt och deras tekniska kortpassningsspel letar de sig oftast igenom vilket försvar som helst.

Barcelona leder just nu Spanska ligan och har gått till kvartsfinal mot Bayern München i Champions league.

Messi:
Född 1987
Längd: 1.69
Kom till Barcelona från Argentina 2000 som 13-åring.

Xavi:
Född 1980
Längd:  1.70
Tillhört Barcelona sedan han var 11 år.

Iniesta:
Fördd 1984
Längd: 1.70
Tillhört Barcelona sedan han var 12 år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0