Site Meter

Fotbolls-VM 2010 utan ljud

Jag är kanske ovanligt känslig för ljud. Kan bli galen på högljudda grannar som inte låter mig sova på nätterna.
Nu har för-VM i Sydafrika börjat eller Confederations-cup som turneringen heter. Igår såg jag underbara Spanien leka sönder Nya Zeeland. Det är inte någon direkt värdemätare på hur bra Spanien är men nog kommer de att tillhöra storfavoriterna till ett VM-guld nästa år (360 dagar kvar).

Det som stör en del....eller helt galet mycket faktiskt är den sydafrikanska publiken. De ser ut att ha riktigt kul på läktarna, hoppar och dansar och ser glada ut. Det är bra. Men....de blåser i någon slags tutor som låter rent för djävligt.
Tänk er en långtradare som använder hornen för att tuta på någon eller något....tänk det ljudet konstant....i 90 minuter. Mina nerver klarar inte att höra detta oväsen. I England sjunger man i 90 minuter och det är bara festligt och en tuta då och då....är också OK...men inte en lång tut i 90 minuter!!

Just nu spelar Brasilien mot Egypten och det tjuter hela tiden på läktarna även idag. Ska det låta så här under VM nästa sommar så kommer jag att behöva tas in på en nervklinik efteråt. 
Om ni läser det här nu....på med SVT1 och lyssna själva. Är det bara jag som är känslig eller....?

....men vad händer med Brasilien? Visserligen vinner de med 4-3 efter en straff i slutminuten...men Egypten spelade ju ut Brassarna under långa perioder.

Kommentarer
Postat av: Pia

Stackare, men jag håller absolut med dig om att sådana där onödiga, hemska ljud är outhärdliga. Själv är jag på väg att bli galen över en mopedist (utan avgasrör?) som åker runt kvarteret timme efter timme. Kanske träffas vi på kliniken!

2009-06-15 @ 17:47:02
Postat av: Kerstin

Jag får ansluta mig till kliniken. Jag blir galen på hysteriska sportreportrar som måste vara nära döden i vissa situationer, och på grannarnas två små hundar som gafflar och skäller JÄMT. Sen har vi en bilfirma bredvid där de ibland får spel och bara står och varvar. /Kerstin

2009-06-15 @ 19:29:07
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Pia: Vis ses där!



Kerstin: Nej nej...nu missuppfattade du mig. Jag vill ha galet hängivna sportreportrar som verkligen följer med i spänningen...de svenska är alldeles för tama. Jag menar BARA dessa förbannade tutor...

2009-06-15 @ 19:40:58
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anonym

rosa lupiner och sedan detta, vad har hänt hasse? :D

ovant att höra dig så negativ..är det regnet kanske? :)



kram!





2009-06-15 @ 22:27:22
URL: http://endastelin.blogspot.com
Postat av: Anonym

mitt namn försvann visst, men det är elin som är här och skriver :)

2009-06-15 @ 22:28:30
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Elin: Vet inte om det är regnet...gillar bara inte rosa lupiner och de där tutorna i Sydafrika...men jag gillar massor av annat!

2009-06-16 @ 19:01:01
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: bettankax

Rosa lupiner och 90-minuters tutor är ett helvete. Emellanåt är vi helt eniga.

2009-06-21 @ 13:02:11
Postat av: Nisse Hult

Dessa tutor är tragiska i detta sammahang.

Att kalla detta för kultur är bara löjligt.

Det måste ha varit någon korkad (smart) jävel som kom på att man kan tjäna pengar på detta.

Är inte Afrikanerna mera kända för sång och dans annars? det var i allafall det jag hade föräntat mig. Ingen kan väl påstå att detta är bra!? ett bedrövligt oljud som gör att man inte hör det som skapar rätt atmosfär för fotboll. Publiken inlevelse till spelet, sånger och hejaramsor som normalt finns var än fotboll spelas (tydligen inte i sydafrika) samt domarsignaler och kommentatorer. Att spelare också har uttryckt misstycke borde väl vara nog för att folk skall repektera att detta inte är att rekommendera. Nej man kan inte förbjuda totorna men självklart kommer detta ha en negativ inverkan på fotbolls VM 2010

2010-06-12 @ 13:29:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0