Site Meter

Dagens trädgårdsbok - Svensk Trädgårdskonst under 400 år


Författare: John Dixon Hunt (m.fl. olika svenska författare)
Bokförlag: Byggförlaget i Stockholm
Utgivningsår: 2000
319 sidor. Bokens format 34x24 cm.
Sök boken här.

Om man som jag är intresserad av trädgårdshistoria så är den här boken en skatt. Vill man ha en läs-högtidsstund så kan man ta fram det här praktverket och läsa ett av alla kapitlen och man lär sig alltid något nytt. Hittills har jag mest läst äldre trädgårdshistoria men ska ta mig an den senare också.
Det är en otroligt vacker bok med obestruket papper som jag tycker mycket om och bilder och illustrationer ligger snyggt i boken.

Den här boken köpte jag för några år sedan på bokrean. Den hade kostat 600 kr och det sista exemplaret på rean betalade jag 199 kr för.


På baksidan beskriv boken såhär.
Svensk trädgårdskonst under 400 år är den första moderna översikten över de stora svenska trädgårdarnas historia. Historien berättas genom dem som varit de viktigaste aktörerna: arkitekter, trädgårdsarkitekter, trädgårdsmästare och även byggherrar och andra beställare.
Anläggningarna illustreras med äldre och nytagna fotografier samt originalritningar - flera inte tidigare publicerade.

Boken tar sin början i 1600-talet - mitt i vårt lands stormaktstid. Därefter skildras utvecklingen av 1700-talets idialiserade natur i form av landskapsparken, 1800-talet med dess stadsparker och esplanader och slutligen 1900-talet med såväl folkhemsbyggande som älvexploateringar  och landskapskyrkogårdar. För sakkunskapen svarar landets främsta experter och kännare av trädgårdskonst inom respektive epok.

´´Boken visar att Sverige har en självklar plats bland de länder där trädgårds- och landskapskonsten har spelat en viktig kulturell roll´´
John Dixon Hunt


De olika kapitlen är:

Kommentarer
Postat av: Gry

Min favorit bok! Min favorit lärare är en av författarna Kjell Lundqvist!!

Mvh Gry

2009-12-07 @ 17:29:02
URL: http://grysigurdsdotter.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gry: Just ja...det var han som skrev om Johan Hårleman, mycket intressant!

2009-12-07 @ 18:16:40
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0