Site Meter

Svea torn5 april 2009
 
 
Svea torn ligger nära Stockholms Stadion en bit från Vallhallavägen och byggdes 2007 efter ritningar av arkitekten Aleksander Wolodarski. Det här bostadshuset med 70 lägenheter är 55 meter högt och har 17 våningar (16 enligt brf).
Det här huset känns som ett konstverk mer än ett vanligt bostadshus och jag tycker att det är ett spännande bygge. Lägenheterna ska tydligen vara som tårtbitar och de som bor i de övre våningarna måste ha en fin utsikt över stan.

Jag tycker om vitkalkade hus på östra Gotland, röda stugor med vita knutar i Roslagen, terrakottafärgade hus i Toscana,  gamla slitna hus som hänger på bergen i italienska hamnbyar, skånelängor på Österlen, gamla slott, funkishus i Bromma...., söderkåkar men även runda, höga hus på Östermalm.
 
 

Kommentarer
Postat av: Mira

Intressant!!! De låga husen får mej att tänka på fartyg. Och tornet ser ut som en frukt. En majskolv? En ananas? Det vore väldigt spännande att se hur en lägenhet ser ut...

2009-04-05 @ 21:17:45
Postat av: Eivor

Det var faktiskt ganska snyggt, men hemskt högt.

Det var en bra idé för den hemska gasklockan i Göteborg..

Här har vattentorn byggts om till studentbostäder.

Blåsipporna bildar stora fält här nu.

Hälsn. Eivor

2009-04-05 @ 23:01:33
Postat av: Staffan H

Du är en vidsynt person, det märks tydligt när du beskriver vad du gillar. :-)Jag "upptäckte" Svea torn för ungefär ett år sedan när jag fotograferade från Katarinavägen mot Östermalm och fick något jag inte sett förut i sökaren. Sedan blev jag tvungen att gå förbi och titta, även om det tog ett tag innan jag kom iväg.

2009-04-07 @ 00:16:30
URL: http://staffanhuss.wordpress.com
Postat av: skogsnuvan

Det huset har jag aldrig sett men det ger ett lite mjukt intryck trots att det är så högt. Faktiskt riktigt trevligt. Skulle vara kul att se hur man fått till rummen.

2009-04-07 @ 13:40:30
URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Mira: Fartyg och majskolvar...tittar vi på samma bilder?Eivor: Jag kröp omkring bland ett hav av blåsippor idag.Staffan H: Ja eller så saknar jag smak och stil fullständigt...!skogsnuvan: Man får väl försöka komma i kontakt med någon som bor där.

2009-04-07 @ 22:45:43
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Igår kväll satt/stod jag och min bror på Stadion på en helt fantastisk konsert med Bruce Springsteen. Konserten var försenad så då satt jag och tittade på detta runda hus, de som bor högre upp och med balkong åt Stadion till måste ju verkligen ha första parkett sådana kvällar. Hoppas det ordnat sig med bilen, jag klarade tack och lov att ta mig till Östermalms IP utan plåtskador... men det kunde lika gärna hänt. Hemåt gick det bättre då tog vi en "bakväg" och kom smidigt ut på E 18. Vi var verkligen inte ensamma denna natt på vägen, i Örebro skiljdes vi från de som fortsatte mot Göteborg, då hade vi vägen för oss själva men fullmånen var med oss hela vägen hem, dessa kvällar/nätter är magiska / Kerstin

2009-06-08 @ 12:58:25
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kerstin: Förstår att konserten var bra. Låter som om ni hade en bra kväll!

2009-06-08 @ 19:27:46
Postat av: Kerstin

Ja, vi hade en mycket trevlig dag, kväll och natt, jag tycker om att göra dessa konsertresor med min bror, och så tycker jag det är roligt att besöka Stockholm men jag glömde titta på blommor och blader, jag hade häcken full att hålla koll på var vi var bland alla människor, jag bestämde mig för att jag ska åka upp igen en vanlig dag och bara flanera på Östermalm. Bruce och hans band spelade så det går inte att beskriva i ord. Och så hade vi sådan tur med biljetterna, en lyckades jag köpa på normalt vis via internet men den andra ropade jag in på Tradera och lyckades få platserna bredvid varandra. Vi hade en bara en liten trappa emellan oss, den fungerade bra som bord till kaffet. / Kerstin

2009-06-08 @ 20:08:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0