Site Meter

Grisslehamn

Isabella...låt inte dom djävlarna ta dig....

Det finns några platser i Roslagen som står i en klass för sig. Eftersom jag har tillbringat så mycket tid på Rådmansö så känner jag lite extra för Gräddö och Räfsnäs. Furusund och Vaxholm är två andra platser som har något speciellt....och Norrtälje såklart.

Grisslehamn i norra Roslagen har det öppna havet just utanför hamnen vilket gör den här lilla orten till en plats man gärna besöker under alla årstider. Nu är orten speciell på ett annat sätt också. Här vid hamnen bor ju numera min barndomskompis Kalle som jag skrev om tidigare här. Jag har planerat in ett besök till Grisslehamn en dag då en höststorm kastar sig in över orten. Jag måste ju också nämna att delar av Ulf Lundells roman ´´Kyssen´´ utspelar sig här.

De här bilderna är tagna en majdag 2006 då jag bjöd en vän på en spa-helg vid Havsbaden. Jag hade berättat om det fina läget där man ser det öppna havet från hamnen.....men bägge dagarna vi var där låg tät dimma över kusten och man såg knappt handen framför sig. Jag fick berätta om havet i stället....och vi hade en fin helg trots dimman.
Albert Engströms ateljé
.

Kommentarer
Postat av: Kalle

Höststorm är väl att ta i, men det blåser

iallafall så höstlöven fladdrar kring husknuten..

Trots ivrig spaning har dock ännu ingen Slottsträdgårdsmästare synts till i kikaren.

Isabella står trygg uppe på slipen. Den gamla

damen är i behov av att få sitt roder ompysslat...

2008-10-22 @ 21:27:46
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kalle: Då är Isabella i goda händer, känns skönt att veta. Jag dyker upp i Grisslehamn någon helg i november för att känna av hösten på riktigt...när Ålands hav bråkar med Roslagskusten på allvar. Eller varför inte en stilla dag när havet ligger blankt...

2008-10-22 @ 21:44:47
Postat av: Anita

Vilka härliga bilder! Helt underbara. Tycker om dimman, den är så rogivande på något sätt. Det är verkligen något visst med Roslagen. Jag brukar ju hålla till på Yxlan ibland som du vet.Ha det gott!

Anita

2008-10-23 @ 06:36:21
URL: http://anitalinder.wordpress.com/
Postat av: Inkan

Å mitt tidigare sommarparadis under så många år. Himmel vad jag saknar stan, strandcafét, Buhres fiskaffär, bageriboden, cykelturerna upp till Fogdö och Singö och doppen i havet samt vintersnön på klipporna. Och vackra Isabella som finns kvar som foton i min minneslåda. Jag satt (olovandes) på dess däck och åt glass ibland -men jag skräpade aldrig ner. Är det din kompis som är lycklig ägare till Isabella idag?

Jag längtar tillbaka...

2008-10-23 @ 20:26:34
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: The Intercontinental Gardener

Jag har alltid tyckt att det ser så skojigt ut med Engströms ateljé, med "husknutar" som hänger i luften. Den bilden är verkligen härlig, med lilla tallgrenen i övre hörnet som kompletterar huset klipporna så fint.

Postat av: Londongirl

Åh Tack för de här bilderna! Jag har aldrig varit där och tänkt så många gånger att jag ska komma dit någon gång.

Att få bo en natt på Hotell Havsbaden har länge stått på önskelistan.

2008-10-23 @ 22:39:21
URL: http://tankevagor.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Anita: Jo...Yxlan räknar jag också in bland smultronställena.Inkan: Nej Isabella har en annan ägare.The Intercontinental Gardener: Jo det är en speciell stuga det där.Londongirl: Tycker absolut att du ska prova hotellet.

2008-10-24 @ 15:18:27
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0