Site Meter

Fredagsvandring i slottsparken - vecka 41Det har blivit ganska många kategorier här på bloggen genom åren och nu tänkte jag starta ännu en där jag ska göra en vandring i parken varje fredag.
Vi är inne i hösten på allvar nu och jag medger att den här årstidens färger är fantastiska, det är den kommande nakna, kalla och mörka tiden jag inte vill vara med om.
Allén här ovan blir en bildrepris men jag måste bara få visa den igen....det är som att gå i ett naturens tempel här och då har den ännu inte riktigt visat sin bästa guldfärg.Brittsommarastrarna blommar mycket länge och har ännu inga planer på att sluta.


Rådhusvinet på slottets fasad är som vackrast nu och så länge det inte blir kalla nätter så kommer de stora bladen att sitta kvar ett tag till.


Nu glöder verkligen Bergskörsbärets (Prunus sargentii) röda blad. De här är det första besökaren ser av slottsparken då man kommer hit med bil.


Rosen Sympathie vägrar att ge upp och blommar vidare in i hösten.


Bergskörsbärets blad.Det här vägen för mig hem för en stunds frihet och vila och även om jag trivs mycket bra i min slottspark så hägrar den här backen på fredagar. Men på måndag när jag åker den här vägen mot slottsparken känns det nästan lika bra...


Kommentarer
Postat av: Johanna

Skogen blir så oerhört vacker på hösten! jag älskar kontrasten mellan det gröna och gula och det röda som lyser som klickar mitt i allt.

Underbart!

2008-10-10 @ 22:29:10
URL: http://meramest.blogspot.com
Postat av: billan

Oj vad jag vill följa med på dina fredagsvandringar!!

2008-10-10 @ 22:31:45
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com
Postat av: Kersti

Ser fram emot fler fredagsvandringar. Visst är det vackert nu. Men jag håller med dig det där våta, kalla tiden utan löv och grönska huuu.

En höst fråga, Jag funderar på hur det kommer sig att vissa lönnar nästan redan tappat alla löv när andra som står alldeles bredvid fortfarande glöder eller till och med är gröna. Hur kan det komma sig.

2008-10-10 @ 22:56:33
URL: http:/http://plommenad.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Johanna: Kontraster...jag gillar också kontraster!billan: Du är välkommen att följa med här!kersti: Markförhållanden, det kan skilja mycket bara en bit från varandra. Den ena lönnen kan ha rötterna i god djup jord och har då vegeterat längre...den andra kan ha sina rötter på en bergig mark eller annan mager mark.

2008-10-10 @ 23:04:52
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: annsofi

Åh, så fina bilder! Håller med dig om allén. Det är något av gotisk katedral över de höga valven - det känns högtidligt att gå under dem.

2008-10-11 @ 22:03:06
URL: http://annsofiero.wordpress.com
Postat av: annika Christensen

Vad fint du visar. Kul att du tittade in till mig.

Jag tycker du har en fin och BRA blogg.

Tittar in lite då.

Ha det gott

annika

2008-10-11 @ 22:20:53
URL: http://naturligating.blogspot.com/
Postat av: Ronja

Mmm... fantastiska bilder. Prunus sargentii lyser vackert nu tillsammans med många andra växter i höstskrud.

Din allé är sagolik! :)

Kraaam

2008-10-11 @ 23:28:25
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

annsofie: Mm...vi kanske kunde ha högmässa där med våra gäster...Annika Christensen: Gillar din blogg och du tar verkligen fina bilder.Ronja: Jag brukar ta en vandring varje dag där i allén nu när den börja lysa i guld.

2008-10-12 @ 08:24:37
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0