Site Meter

Blommande parkBlommorna på bilden ovan är tovsippor som jag planterade förra året i stora slänten. Enligt böckerna ska man akta sig en aning för att de kan börja sprida sig vilt vilket jag tycker skulle vara perfekt på den här platsen. Tyvärr har de ännu inte spridit sig något alls men som jag alltid brukar säga....ha tålamod i trädgården!
Nu har alla pioner i parken fått stöd inför blomningen så att de inte ska blåsa omkull eller att de stora blommonra ska falla ihop av sin egen tyngd. Jag har ju lite hatkärlek till pioner, varför orkar inte stjälken bära upp blommorna?  Snälla växtförädlare....gör en stabilar stjälk åt pionerna!  Ett kraftigt regn under blomningen är förödande, de tar åt sig vattnet som stora svampar och tippar omkull av tyngden. Självklart tycker jag att doftpioner är oerhört vackra och jag väntar med spänning på den stora blomningen i juni.
Det åskade bort mot huvudstaden och den vita äppelblomningen gjorde sig bra mot den mörka himlen.

Kommentarer
Postat av: Fundera grönt

Mmm vad fina bilder! Det är en härlig tid nu!

2008-05-22 @ 06:49:22
URL: http://funderagront.blogspot.com/
Postat av: sericea

det är nåt med folk som odlar fram nya växter eller tex djuruppfödare, stjälkar som inte bär upp de för stora blommorna och katter som inte kan andas genom den för lilla näsan o hundar som inte har nån svans av "estetiska" skäl. skam är det, att dom inte kan odla fram allt det vackra så praktiskt som naturen skapade det!fina tovsippor förresten!vad har ni för sommarblomsplanteringar i parken i år? är det samma eller olika år till år?

2008-05-22 @ 06:58:23
Postat av: Katarina

Ang. tovsipporna - vänta bara... Själv klipper jag numera bort blommorna efter blomningen för att de ulliga fröbollarna ska utebli.

Den sprider sig mycket gärna men faktiskt kanske inte första året. Men den är vacker - jag har hört namnet vildanemon också.

2008-05-22 @ 07:10:07
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Lottas

Tovsippor - så söta :) Dem får jag allt ta mig en funderare på, jag gillar ju växter som breder ut sig. Så vackert det är hos dig nu - fina bilder. Varje år säger jag att jag borde ha semester nu.... Men sommarsemestern blir så sen det går (v 29-32)och är nog lite planlös i år, aboslut en tur på havet med segelbåten, vistelse vid stugan vid havet, men sedan är det ju full aktivitet i stan med Göteborgs Lustgårdar och sysslolös brukar jag ju inte vara.... Jag tar nog semestern som den kommer :) Ha en bra torsdag :)

2008-05-22 @ 08:15:40
URL: http://lotta.tradgardsblogg.se
Postat av: GUNVOR

Inte tycker jag Tovsippan hör till de aggresiva växterna precis. Dessutom får de gärna sprida sig om de vill tycker jag. De har däremot en viss tendens att "rymma". De jag har i trädgården nu, hade gett sig av utanför tomtgränsen då vi flyttade hit, men fick givetvis hjälp hem igen.

Angående pioner, så instämmer jag helt! Det är ju också alldeles märkvärdigt att sommarens värsta storm- och åskregn ska drabba oss precis då pionerna är som fagrast!

2008-05-22 @ 08:55:24
Postat av: Åsa!

Åskhimmel är riktigt vackert! Vacker kan åskan också vara sålänge den håller sig på behörigt avstånd!

2008-05-22 @ 09:17:47
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: matte

Ja, det blir djupa, vackra färger på allt när himlen blånar, som att se genom tonade solglasögon. Doftpioner, ja tack!

2008-05-22 @ 11:21:45
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Trolda

Vackert, vackert! som alltid delar du med dig av Livets goda och KUNSKAP dessutom...;-)Trolda - med trivsamt omnämnande...;-)

2008-05-22 @ 20:38:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0