Site Meter

Gröna kläder för trädgårdsfolket

15392-1827Sollentunamässan är ju inte den viktigaste av mässor om trädgård men man vill ju ändå se vad som händer och vad som kan vara nytt. De här kläderna för trädgårdsfolk var ju fina....är det så jag ska vara klädd då jag planterar 155 st syrener framöver eller när jag med jordfräsen kör ner koskit i trädgårdslandet? Den till vänster kanske jag kan ha när jag beskär fruktträden? Nej det är nog meningen att vi män ska gå vidare till jordfräsar och gräsklippare.
Det blev en ganska hastig vandring runt mäss-stånden där försäljare kämpar för att locka till sig besökarna. Jag ska inte gnälla och åter igen säga att inget var nytt, man ska inte förvänta sig så mycket av mässor, det är ändå en trevlig stund att gå några varv.
Det verkade vara tema grodor i år. Grodor som sitter på hyllor och fontäner med grodor.

Skratta inte nu!
Jag hade tänkt att hitta en sekatör med utväxling som skulle kunna göra fruktträdsbeskärningen nästa vecka möjlig. Att beskära fruktträd med tennisarmbåge är inte idealiskt direkt men jag har gett mig f.. få att jag ska fixa det.
- Har ni någon sekatör för en handikappad trädgårdsmästare, frågade jag en försäljare.
- Ja det finns ju sekatörer med utväxling, men vänta, skratta inte nu sa han och tog upp en lång sekatör från Fiskars som man ska greppa med båda händerna för att fördela trycket. Han sa att den tagits fram på grund av att så många har problem att klara det tryck som krävs för att klippa av en gren. Jag har använt min Felco 12 så länge jag kan minnas och är mycket misstänksam mot andra sekatörer, men nu har jag inget val så jag bestämde mig för att prova den här, 198 kr var ju överkomligt. Den ska testas nästa vecka!

15392-1832

15392-1835
Tulpanerna kommer från Tulpanens hus i Åkeshov om jag inte minns fel.

15392-1828
15392-1833

Det här är Holländarnas plats och de kommer till alla mässor med sina lökar och knölar. Jag kanske är petig och onödigt rädd men jag ryggar alltid för den här försäljningen. Dels på grund av hela färgfyrverkeriet som får mig att bli en aning yr men det som skrämmer mig mest är hur dessa lökar behandlas. Tittar man i påsarna ser det inte alltid så fräscht ut och även om liljelökarna på bilden nedan ser gröna så är rötterna torra och tråkiga.
Jag vet att lökar och knölar samlar vätska och näring i dessa knölar och lökar och jag kanske som sagt är för feg men jag har alltid svårt att köpa något av de här holländarna. Jag köpte en del spännande trädgårdsiris förra året och jag tror att det finns någon som lever.

15392-1834

Ulriksdals slottsträdgård märktes väl på mässan då de hade en framträdande plats, snyggt med sin turkosa färg som syns lång väg. De bjöd på gratis råd om trädgårdsdesign och de bjöd t.om på vegetarisk mat ur en stor gryta, långa köer av hungriga människor fanns vid slottsträdgårdens plats.
.

Trädgårdsspanaren
.

Kommentarer
Postat av: Lilla B

Vad häftig den ser ut, sekatören. Som en Glad Lax.
Och apropå det önskar jag dig en trevlig helg!

2008-03-07 @ 15:52:07
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Ja visst ser den glad ut? Hoppas att jag ser lika glad ut när jag använt den. Ha en trevlig helg själv!

2008-03-07 @ 16:19:05
Postat av: Karin A

Hoppas att sekatören är bra! Jag tror aldrig jag hört om någon som fått det som de har köpt från de holländska lökförsäljarna. Fanns det några andra växter till salu (vårblommor, fröer osv)? Vi får se om jag kommer iväg...

2008-03-07 @ 17:50:17
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin A: Skönt att höra att det inte bara är jag som är tveksam till holländarna.
Impecta och Rara Växter var på plats med sina fröer och
vid Tulpanens hus var det självplock av tulpaner.

2008-03-07 @ 17:57:05
Postat av: Claus

Mitt intryck är att Fiskars ändå arbetar med en ergonomisk inriktning. Dessutom blir det lite roligt med deras design. Om det är belagt att deras produkter verkligen underlättar för kroppen må vara osagt.

2008-03-07 @ 19:05:18
URL: http://lotten5.blogspot.com/
Postat av: Anonymus

Jag är ledsen, men jag kände lite skadeglädje över att det verkade vara damkläder främst som förevisades den här gången... det är ont om dammodeller när det kommer till arbetskläder annars. ;)

2008-03-07 @ 21:16:59
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Anonymus: Självklart är det bra att det kommer mer abetskläder för kvinnor.

2008-03-07 @ 22:06:35
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Claus: Jag Fiskars är bra på att tillverka ergonomiska verktyg, vi har en hel delverktyg från Fiskars i parken.

2008-03-07 @ 23:00:40
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Attans att vi inte gjort upp om att träffas! Jag har också sprungit runt på mässan igår. (Om du såg en förvirrad människa i randig tröja och ryggsäck så var det jag.) Tyckte väl att det var ett ganska hafsigt hopkok av olika utställare - mässan söker sin form liksom. Samtidigt kan det ha varit själva lokalen (fd. hyrsegarage?) som dragit ner intrycket. Det är så skönt att mässan flyttar till bättre lokaler nästa år.

2008-03-08 @ 22:03:47
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkettodlaren: Ja det skulle vi kanske gjort...
Miljön i Sollentunamässan är ju inte den bästa. Ska bli kul att se de nya mässhallarna i Kista när de blir klara i höst.

2008-03-08 @ 22:34:39
Postat av: Aleksanderingebjorg

Follow your dreams, you can reach your goals.

2009-03-17 @ 11:31:58
URL: http://aleksanderingebjorg.iblog.co.th

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0