Site Meter

Dagens trädgårdsbok - Den nya nordiska floran

15392-1891Författare: Lennart Stenberg
Illustratör: Bo Mossberg
Bokförlag: Wahlström & Widstrand
928 sidor
Utgivningsår: 2003
Sök boken i antikvariat.net

Den nya nordiska floran har jag skrivit om tidigare men den är värd att nämnas igen. Det här är ett rent konstverk med fantastiska illustrationer av Bo Mossberg. Att söka efter en viss växt bland alla 3250 växter i den här boken är ett rent nöje då man får bläddra igenom alla dessa vackra 928 sidor. Det här är nog en av de viktigaste böckerna som jag har i min samling och egentligen borde jag ha två exemplar, en här hemma och en på jobbet.

Det är ganska ofta som jag hittar torkade blommor i fickorna som jag plockat för att identifiera dem när jag kommer till boken men sedan glömt dem i fickan. Ingen Internetsida kan ersätta ett sådant här vackert verk. En upptäckt idag var att det finns 39 olika sorters daggkåpa i Norden....

 

Så här presenteras boken:

Den nya Nordiska floran är ett oundgängligt standardverk som vänder sig till nybörjare, amatörer och växtjägare, lärare, studenter, fackbotanister, taxonomer, växtgeografer, naturvårdare och ekologer.

Här beskrivs samtliga gamla och nya växter från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island och Spetsbergen i livfulla bilder och utförlig text.

Floran är illustrerad av Bo Mossberg och skriven av Lennart Stenberg, i nära samarbete med vår tids ledande botanister.

Läsaren får upplysningar om växternas blomningstid, frekvens, ekologi, typiska växtplatser, viktiga kännetecken och variationer i utseende avseende stammar, blad, blommor och frukter. Kartor visar växternas aktuella utbredningar.

15392-1889


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0