Site Meter

Blommor i parken

Blomstertobak och jätteverbena

Isop och oregano

Snokört (tänkte köra en ´´Dagens växt´´  om denna senare).

Stjärnpelargon

Tropaeolum majus nanum ´Tip Top Lemon´ - Krasse
Clematis viticella ´Minuet´ Italiensk klematis

Clematis viticella - Italiensk klematis

Kommentarer
Postat av: parkarbetaren

Kul att du plockar fram snokörten! Vilka härliga lysande blåvioletta skiftningar den har! Så magisk. Jag praktiserade på Läckö för längesedan och då blev vi beordrade någon gång i maj att ogräsrensa allt utom snokörten och jungfrun i den gröna i den övre rabatten som inte skulle behålla något annat från året innan än det och en ram av förra årets gräslök. Då var allt "ogräs" där i hjärtbladsstorlek. Vi fick själva lista ut vad som var snokört och jungfrun i det gröna.

2008-07-25 @ 19:04:16
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

parkarbetaren: Snokörten är alldeles för lite uppmärksammad tycker jag, den är både vacker och användbar på många platser.

2008-07-25 @ 20:30:50
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ronja

Jätteverbenan är så fin! :) Jag hade jätteverbena i sommarblomskrukorna förra året och de frösådde sig energiskt. Nu är de första "vilda frösåddingarna" på gång att börja blomma, vilket glädjer mig. Jag läste för ett tag sedan att de inte brukar hinna med det när de frösått sig i rabatten...

Och snokörten, ja. Den har jag som utfyllnad i slänten. Jag tror att den följde med en blandfröpåse någon gång i begynnelsen. Jag brukar ta bort en del, men lite får alltid vara kvar. En humlefavvis!

2008-07-25 @ 20:43:09
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Mina jätteverbenor frösår sig enormt på gruset invid planteringen och jag flyttar upp dem och till andra planteringar och visst hinner de frösådda blomma. Jag gillar också jätteverbenan.

2008-07-25 @ 21:03:40
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0