Site Meter

Ronaldinho

15392-1762Mitt fotbollsintresse har jag haft så länge jag kan minnas och mina lag har alltid varit Hammarby och FC Barcelona.
Bajen har jag sett en hel del på söderstadion men de senaste åren har det inte blivit så många besök där utan det har mest blivit derbyn på Råsunda..

Barcelona har länge varit mitt lag ute i Europa men det riktigt stora intresset kom när Ronaldinho köptes till klubben 2003 från Paris. Han gjorde fotbollen till en fest, han förde glädje in i laget och spred med sitt artisteri och leende glädje över hela fotbollsvärlden.


Han var en magiker och en lagspelare som jag inte sett sedan Maradonnas storhetstid. Man längtade till matcherna och jag har aldrig tidigare sett fotboll med ett sådant intresse. 2004 besökte min dotter och jag Barcelona och självklart såg vi en match på Camp Nou som är Europas största fotbollsarena och som rymmer nästan 100 000 åskådare.

Förra året kom en svacka i R:s fotbollsliv det berodde dels på att motståndarlagen gjorde allt för att ´´ta bort´´ honom från matcherna med vilka medel som helst verkade det som och dels att det säkert blev svårt med den enorma idolstatus han fått och det blev nog för mycket nattliv vilket gjorde att han tappade toppformen, lägg till en del småskador. Jag förstår att spelare som inte är i form inte kan räkna med att få starta i viktiga matcher men jag tycker att detta har skötts mycket dåligt av Barcelona.
I år har det gått så långt att han är bänkad i Barcelona, tränare Rijkaard tycker inte att han platsar i startelvan längre och fotbollen tappade med det den fotbollsglädje som denna brasse spridit. Den spanska publiken buade ut honom de sista matcherna han spelade som starter vilket ännu en gång visar att den spanska publiken inte är den bästa. Det är nu inte längre samma fest att se Barcelona men i lördags fick han spela den sista kvarten och avgjorde matchen med en straff och han såg i övrigt bättre ut än jag sett honom på länge.

15392-1761Den spelare som nu är den stora stjärnan i Barcelona och en av de absolut bästa i världen är arentinaren Messi (på bilden tillsammans med R) och risken är att han kommer att få samma problem som sin kompis i laget. De senaste matcherna har han inte varit så dominerande som tidigare i år och bestraffningen är på väg. Stora stjärnor blir ofta antingen söndersparkade eller får försvarsspelare mot sig som har till sin enda uppgift att förstöra spel. Dessa medelmottor får sällan beröm eller uppmärksamhet annat än av sina tränare.
Ikväll är det åttondelsfinal i Champions league mot Celtic som gäller för Barcelona och enligt spanska tidningar så kommer både Ronaldinho och Messi att sitta på bänken och det känns nästan overkligt.

Två av dagens största fotbollsstjärnor ska inte vara med i startelvan i en Champion league-match. Spelare kommer och spelar går i dagens fotbollskubbar och det börjar gå så långt att jag snart hoppas att ryktena om Ronaldinhos flytt till Milan eller Inter stämmer, det är för sorgligt att se en stjärna släckas så här.
Självklart kommer jag att med spänning följa matchen men jag kommer nog att sitta stilla i soffan....annars kan jag vissa stunder stå framför TV:n och njuta av Ronaldinhos och Messis fotbollskonst.

15392-1853
Ronaldinhos 1-0 mål mot Atletico Madrid den 1 mars 2008


.

Kommentarer
Postat av: kingen ronaldinho totti

mannen
ronaldinho äger for life han är den bästa spelaren i världen. han är min bästa spelare for ever jag kommer inte att tycka om någon annan än ronaldinho han äger.

2008-03-01 @ 15:16:20
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

kingen: Jag håller med dig!

2008-03-01 @ 16:01:43
Postat av: me

skönt o läsa d som du skrev.. ronaldinho är den bästa i hela fotbollshistorian ,, iaf han är d för mig . messi kan bli värdensbäste m ronaldinho är den bästa ,, ingen kan bli som ronaldinho elle gö d han kan göra m en boll..han har allt, THE WORLDS GREATEST RONALDINHO

2008-03-09 @ 17:15:58
Postat av: Stefankaia

Incredible site!

2009-08-28 @ 13:52:36
URL: http://stefankaia.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0