Site Meter

Pelargonerna får nytt liv

Idag besökte jag slottsparken och det kändes fint att träffa mina arbetskamrater igen och även att möta själva slottsparken. Slottsparken ska ju ha huvudrollen i den här bloggen men den blir lite åsidosatt ibland av olika skäl.
Det som jag var mest nyfiken på när jag klev in parken var hur det skulle se ut utan den stora förvuxna granhäcken som äntligen togs bort i december och när jag gick upp mot slottet såg jag nu vatten åt båda håll. Hela parken kändes annorlunda med vacker utsikt över åkrar och ner mot sjön, de mörka dystra granarna var äntligen borta. Länk här från tidigare inlägg om granhäcken.
Att vid lunchen få sätta sig och äta slottsmat igen kändes lyxigt....och inte behövde man diska heller!

Julrosorna blommade, både den vanliga vita men även den lila orientaliska julrosen. Att vi befinner oss i februari förstår man inte då det är stora knoppar på påskliljorna mot söderväggen. Tyvärr kan jag inte visa bilder idag, min vanliga kamera är i Rotterdam och min mobiltelefon har fullständigt fått spel. Den har ett fel som ingen har hört talas om, ett nytt fel i mobiltelefonens historia.....jag ska inte plåga er med mobiltelefonteknik här också men fungerar gör den inte, varken att ringa med eller att få in bilderna i datorn vare sig med blutooth, minneskort eller med USB-kabel! När jag ringde Telenor så visade det sig att de hade fel på sina telefoner i butiken jag sökte så det gick inte att nå dem?!

Annars så började jag idag att klippa ner och plantera om pelargoner som nu står i ett belyst rum och de kommer nog att sätta fart direkt.
Sjukläget är att jag på måndag nästa vecka ska börja jobba halvtid för att prova hur det går med armen. Det är bara att hoppas att jag ska klara av att jobba i den här vackra slottsparken i flera år till.

Jag tittade in i mitt övernattningsrum där jag nu ska få sällskap av vår kvinnliga nattvakt som ska sova där på dagarna och jag på nätterna när jag är kvar på området. Först trodde jag att jag gått fel då mitt tråkiga spartanska rum hade förvandlats till en hemtrevlig plats med tavlor på väggarna och mattor på golvet, det kändes som ett riktigt hem. Antingen får jag börja övernatta i vår lada eller så måste jag börja försöka hålla ordning på alla mina trädgårdsböcker, tidningar, datorer och annat som brukar fylla rummet.

För ett år sedan
.

Kommentarer
Postat av: Claus

Måste kännas skönt att få börja arbeta igen. Jag har inte förstått att du har så långt till ditt arbete. Det verkar vara en fördel med att ha extra belysning för att driva upp plantorna. Pelargonerna blir väl inte så långa och rankiga som mina, innan utevistelsen. Lycka till med din mobila teknik. Alltid trist när de inte fungerar som de ska.

2008-02-25 @ 19:58:38
URL: http://lotten5.blogspot.com/
Postat av: Lilla B

Hela inlägget andas förhoppningar.Utom det där med uselt fungernde teknik, förstås.Men sånt inträffar lite då och då för oss alla.
Kör inte sönder armen i rena glädjen över att vara på G!!

2008-02-25 @ 20:28:46
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Kersti

Skoj att du är tillbaka. Ta det nu bara varligt så går det säkert bra. Att börja med pelargonerna tror jag var en bra ide. Jag håller tummarna för att det ska gå vägen..

2008-02-25 @ 20:53:34
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Claus: Jag har sju mil enkel resa så det blir några mil om året. Ja visst krävs det ordentligt ljus för pelargonerna.

Lilla B: Ja tekniska problem får vi leva med och man får försöka lära sig att inte se det som stora problem.
Jag kommer att mjukstarta på jobbet, vill inte förstöra något nu.

Kersti: Sådd och omplantering av pelargoner är en bra början på jobbet. Tack för din tumhållning!

2008-02-25 @ 21:36:23
Postat av: Azpla

Skönt att höra att du börjar i din älskade slottspark igen. Jag som alla andra håller naturligtvis tummarna för att din arm håller i många år till ;)
Tänk nu bara på din arbets-ställning och i möjligaste
mån avlastning för armen under dagen...inte alltid så lätt.
Mina Pellisar (vita!! :) ) står uppe på vinden och växer sig rangliga ännu, men snart så ska det planteras om!
Lycka till och var rädd om dig på måndag! A

2008-02-26 @ 16:59:11
Postat av: Azola

Azpla ;) det är jag det...Azola:)
Tänk så tokigt det kan bli när man har bråttom :=)

2008-02-26 @ 17:08:06
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Azpla/Azola: Tack så mycket, jag lovar att börja försiktigt.

2008-02-27 @ 08:44:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0