Site Meter

Byggboom i Norrtälje

15392-1768

Idag besökte jag min barndomsstad igen och upptäckte att det byggs överallt. Det pålas för nya Stand Hotell vid ån, det byggs radhus ovanpå befintliga fastigheter mitt istan, det byggs bostäder i gamla Stadshotellet, bostäder byggs vid Bangårdsgatan vid busstationen och det byggs om och renoveras på många andra ställen. Nu för tiden är jag besökare i stan och jag tycker nog att det mesta av byggandet ser bra ut och kommer att bli bra för min fina gamla hemstad. Stadens invånare har väl delade meningar om allt byggande och det måste man förstå, det kan vara svårt med förändringar i sin hembygd. Syster och jag tog kameran med oss och gick runt en sväng och det enda som var lite tråkigt var att Jakobs Antikvariat hade upphört och finns nu bara på internet....

15392-177115392-1769
Här kommer Å-tellet att ligga och nu pålas det så att det hörs över hela stan.

Kvinnor på bollar
Innan jag tog bussen till Norrtälje idag gjorde jag mina övningar på gymmet. När jag stod vid en vägg och drog en lina som lyfter vikter kom plötsligt en kvinna farande på en stor boll och krockade med mig. Hon hade tappat kontrollen över bollen hon hängde över och det var nära att jag föll över både kvinna och boll.
Nästa gång ska jag hålla uppsikt efter kvinnor på bollar.

15392-1772

Nästa inlägg ska handla om fruktträdsbeskärning!

Dagens låt
Lång väg hem med Ulf Lundell

.

Kommentarer
Postat av: syster

Jag kan nog erkänna att jag provat en del metoder att få kontakt..men pilatesbolltricket har jag aldrig testat :-)..undrar när gymmet öppnar imorgon..
Kul att ha dig på besök idag bror!

2008-02-21 @ 20:33:37
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Syster: Ha ha...det förklarar det hela...

2008-02-21 @ 20:50:42
Postat av: Kristian

Norrtälje såg väldigt trevligt ut.

2008-02-21 @ 23:04:31
URL: http://karlstad.wordpress.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kristian: Ja det är en fin liten stad som är som vackrast på sommaren.

2008-02-22 @ 07:18:28
Postat av: Inkan

Norrtälje ja - tänk alla somrar jag var en trogen besökare där (under teateråren på Marholmen)

En stad som är vacker ENBART med de gamla husen utefter ån och restaurangen vid vattnet och vid det lilla torget nära gamla Stadshotellet. Där min syster och svåger nattade över med sina cyklar en gång efter ett teaterbesök. De fick ta in cyklarna på hotellet för portiern sa att det fanns risk att de blev stulna.

Ett vackert hus. Förstår inte att de klappar igen ett hus med både charm och själ.

Det "nya" Norrtälje med sina lägenhetslådor har jag inget till övers för. Det är fula de husen. Trist att de inte fortsatte bygga nytt med hus som hade förebilder i de gamla. Då hade de utvecklat charmen av att vara en stad i Roslagen. Och även tagit fasta i "sommarstaden"- staden man mer än gärna återbesöker under sommaren. Men som även vintertid känns inbjudande och välkomnande.

2008-02-22 @ 14:41:01
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Inkan: Visst vore det fint med en liten stad där man bara bygger små trähus i gammal stil, det håller jag med om men jag tror inte att den ekonomin finns i någon kommun i Sverige idag. Arkitekturen på de nya husen vid Bangårdsgatan tycker jag ser både spännande ut och passar in i omgivningen. Vet inte om du syftar på ytterstadens bostadsområden? Sådana finns i utkanten av alla städer idag. Vaxholm har hemska områden längt ut från stadskärnan t.ex. Vi får nog drömma oss tillbaka i tiden om vi ska finna den lilla idylliska staden vi så gärna vill ha.

2008-02-22 @ 15:02:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0