Site Meter

Söderläge

15392-1103
Efter att ha sett och tröttnat på Gröna Rum med Gunnel Carlson i många år har det äntligen kommit ett trädgårdsprogram som man kan titta på utan att bli generad. Visserligen saknar jag kanske lite mer fokus på just växter i Söderläge men idén att ha en duktig landskapsarkitekt som förbättar trädgårdar åt folk tycker jag om. Maria Arborgh har ett naturligt sätt framför kameran och låter oss följa förvandlingen av små trädgårdar på ett behagligt sätt. Jag brukar bli irriterad av för mycket musik i faktaprogram men här passar musikinslagen in perfekt.
15392-1102
I aktuella Söderläge besöker landskapsarkitekten och programledaren Maria Arborgh trädgårdsägare runt om i Sverige och coachar dem genom olika projekt. Här diskuterar hon potatissorter med krögaren Walter Traub. Foto: Jonas Skottheim/SVT

Söderläge 5 september
Söderläge 29 augusti
Söderläge 22 augusti
Söderläge 15 augusti

Kommentarer
Postat av: Karin A

Jag tycker faktiskt att söderläge blivit orättvist utskällt (i trädgårdskretsar i alla fall). Det är svårt att jämföra Söderläge och Gröna rum eftersom de har helt olika inriktining. Maria är jätteduktig på att fixa till "hopplösa" trädgårdar men som du skriver hamnar växterna ofta inte i fokus. Jag förstår om odlarentusiaster (som kanske inte är ett dugg designintreserade) tycker att programmet inte ger dem så mycket. Fram för fler trädgårdprogram med variation, tycker jag. :)

2007-09-10 @ 08:39:14
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Gunnar

Hej Jag gillar verkligen Maria Arborgh. Och söderläge har väl egentligen inte proffsen som målgrupp?
Och musiken i programmet är ju bara så bra!
:)

2007-09-10 @ 12:05:00
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: Parkarbetaren

Jag gillade att fru Carlson besökte parker och saknar den variation som Karin A förordar.

2007-09-10 @ 18:37:30
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin A: Om vi ska ha fler trädgårdsprogram måste de komma från SVT. När någon annan kanal gör trädgårdsprogram är de gjorda som amerikanska actionfilmer med blixtsnabba klipp och galen musik. Men jag ser gärna att det kommer till ännu ett program med annan inriktning....men inte med Gunnel tack. Det verkar som om SVT antingen ska ha Bertil Svensson eller Gunnel Carlsson...annars får det vara. Otroligt att Söderläge fick chansen men det läggs väl ner nu när alla vill ha Gunnel i stället.
Gunnar: Skönt att det finns fler....
Parkarbetaren: Gröna Rum var ett program där Gunnel åkte runt till privata trädgårdar och där folk stolt visade upp vad de åstadkommit och vi tittare skulle beundra och bli avundsjuka. Mådde till slut illa av all uppvisning och vägrade att se programmet det sista året...ursäkta min upprördhet!

2007-09-10 @ 19:07:11
Postat av: Lilla B

La själv också av att se Gröna rum sista året av pecis samma anledning som du.
Kommer ihåg ett tv-program för mycket länge sen. Kan det ha hetat "I trädgårdslandet", tro? Där togs tittaren med ut i landen och LÄRDE sig precis hur man skall göra för att få växterna att trivas. Man talade om sådjup och avstånd. Det var underhållning och kunskap i samma förpackning. Jag kan ha fel men jag tror hon hette Eivor Bucht som ledde oss i salladsssådd och bland blomsterråd. Det var som ett televiserat Odla med P1, som jag kommer ihåg det.

2007-09-11 @ 07:22:53
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Jensida

Sehr schon, gut gemacht

2009-08-06 @ 07:55:31
URL: http://jensida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0