Site Meter

A day in a life

15392-1108

4.45 Väcktes av en alldeles för ilsken signal på mobilen, måste skaffa mig en ny.
Hasade mig upp och såg på himlen över stan att det skulle bli en vacker dag. Solen hade inte gått upp men man kunde se att himlen var molnfri. Kaffe och en ostmacka, en snabb titt på internet för att sedan packa väskan och börja resan till slottsparken.

6.00 Väl framme efter en trött resa började jag dagen med att ösa ur båten och såg då solen gå upp hälsade den värmekällan välkommen, det var bara 9 grader den här morgonen. Började dela pioner som skulle planteras i stora slänten. Innan gästerna vaknade såg jag över borggården och terrassen så att allt såg fint ur. Plockade lite i de rosa pelargonerna och gav de i år svaga änglatrumpeterna en snabb blick.

7.00 Frukost (min andra) med kockar och vaktmästare. Färskt bröd och kokt ägg. Tog in sallad till köket och plockade in en korg Aroma-äpplen till gästerna. Planterade de delade pionerna i stora slänten. Tänkte att de skulle bli smycken och blickfång i den stora slänten nästa år. Pionerna är vita och ljust rosa.

8.00 Gästerna vaknade och begav sig upp till slottet för att äta frukost. Då kunde jag fortsätta mitt arbete från igår då jag började ett jättearbete med att slå en stor yta med röjsågen. Nästan två meter höga brännässlor, sly och ogräs. Det är tungt arbete men måste göras. P4 Radio Stockholm i örat.

10.00 Arbetet fortsatte och på radion handlar det om hur man skulle få människor att sluta röka. Skönt att man inte har sådana laster.

11.00 Äntligen lunch, jag var riktigt hungrig. Personalmaten är mycket god och idag blev det spagetti&köttfärssås.
På väg tillbaka till röjsågen ringde E som hade idrottsdag med sin skola. På med den bullrande maskinen igen och på radion handlade det nu om jordbävningen i Sumatra. Dotter ringde och vi pratade fotboll, bl.a. att Brasilien slog Mexiko i en vänskapsmatch.

13.00 Några gäster anlände med sjöflyg som lade till vid bryggan. Jag blev äntligen klar med röjningen och nu skulle allt krattas ihop och köras bort. En kort fikapaus. Polisen kom för att leta efter en tonårsflicka som försvunnit och som setts i trakten.

14.00 Krattade ihop jättehögar och började köra bort lass efter lass efter lass efter lass......och efter lass.

17.00 Åt middag och tippade stryktips på Svenska spel på internet. Vi är fem som tippar ett 96 raders system och den här gången var det min tur att tippa. Pallade ett Signe Tillish och gick ner till mitt rum. Tog en kopp kaffe.

19.00 Lyssnade på sportradion och tittade lite på internet. Vilade och läste lite. I morgon är det fredag och det ska bli underbart med helgledigt.

15392-111515392-1109

Kommentarer
Postat av: Lilla B

Det var ett rekorderligt arbetspass! Så välklippta häckar man ser på bilderna.
Jasså - du kan plocka in äpplen till gästerna. Här finns bara mögeläpplen. Inga gäster heller, för den delen.

2007-09-13 @ 20:08:43
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Aroma är det friskaste äpple man kan odla...helt fria från skorv mm.

2007-09-13 @ 23:15:15
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Eivor

Det är inte så glamouröst med trädgårdsmästaryrket, som kanske många tror.
Min dotters man är trädgårdsmästare i 4:e generation med handelsträdgårdar. Det är mycket jobb med vattning och tunga lyft med jord och annat.
Floristerna har nog den bästa biten med att göra Blombuketter och annat.
Det var fint med den runda gruppen. Jag tycker personligen inte om raka linjer i rabatterna.

2007-09-14 @ 00:12:01
Postat av: Katarina

Å, vad det är roligt att följa din sida.
Jag har ett Amorosaträd alltså ett Aroma men med röda äpplen, precis lika goda. Köpte det för att jag ville ha rosa äppelblom och försökte utreda om det hängde ihop med färgen på äpplet. Det kunde ingen svara på så jag chansade. Blommorna är i vitt med rosa! Nu finns det en äppelbok har jag sett, som faktiskt visar även blomman. Det är ju en skönhetsupplevelse i sig.

2007-09-14 @ 00:51:43
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Eivor: Det bästa med yrket är att det är så omväxlande. Alla dagar är inte lika slitsamma som de har varit ett tag....men nu väntar jag snart på att träden ska släppa sina löv och då blir det en månads tyngre arbete igen. Ha en trevlig helg.
Katarina: Fick jag välja så hade jag hellre ett Amorosaträd då de äpplena är myclet vackrare. Blir lite fundersam nu....all äppelblom går ju i vitt och rosa...!? Menar du att Amorosas blommar var helt i rosa? Önskar dig en trevlig helg.

2007-09-14 @ 05:45:04
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Katarina

Nej,riktigt så färgstarkt är det inte, då blir det ju prydnadsaplar. Men somlig äppelblom är ju kritvit och jag ville ha med en rosa skiftning, och det har Amorosa.
Mest kanske jag blev fundersam över att ingen verkade ha reflekterat över det, när jag frågade runt inför mitt trädköp. Nu har trädet vackra röda äpplen så det har två skönhetsperioder! Och så är det jättegott!

2007-09-14 @ 22:02:38
Postat av: Ann-Christin

Men vilket underbart jobb du har! Jag förstår att det är tungt och ibland slitsamt, men ändå, vilken livskvalitet!!
/Ann-Christin

2007-09-17 @ 10:00:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0