Site Meter

Ölands skördefest

Pumpor, pumpor och åter pumpor. Det kändes som om det regnat pumpor över hela ön. Efter konstnattens regn blev det en helt strålande lördag. Efter frukost och hundpromenad begav vi oss över den långa bron över till Sveriges näst vackraste ö.
15392-1171
15392-1173

Vi återvände till Vickleby där vi varit kvällen innan och nu gick jag in i Capellagrådens handelsträdgård och tittade. Här fanns ett bra sortiment av örtväxter och allt var snyggt ordnat. Färden gick vidare till Eriksöre där det fanns en lång bygata med massor av små butiker och här köpte vi pumpor. Vid nästan varje gård eller tomt var det smyckat med stora pumpor och blommor och överallt fanns små försäljningsställen där gårdens produkter såldes.

Vid SLU:s försöksstation vid Torslunda stannade vi för att smaka på bl.a. pressad havtorn som smakade ljuvligt. Mina havtorn försvann ju spårlöst över en helg och här trodde de att det måste ha varit fåglar som varit framme.
Sedan åkte vi norrut till Kårehamn som ligger nordost om Borgholm och som den här skördefestlördagen var fylld av folk....så mycket att vi bara var ner till hamnen och vände. Efter att ha besökt bekanta i Borgholm gick färden hemåt till den vackra byn utanför Kalmar igen. Det var en härlig dag med massor att se.....så mycket att jag nästan glömde att fotografera.

15392-1172
15392-1175
Här i Bullerbyn bodde jag.

15392-1176
15392-1177

Efter en underbar helg i Småland klev jag på planet som tog mig hem till Bromma igen. Vårt vackra land fanns under tjocka fluffiga moln hela vägen upp och här ovan molnen såg jag en röd sol gå ner. Det hade blivit mörkt när vi flög in över huvudstaden, den stad som jag ibland vill lämna och med all säkerhet också kommer att göra framöver och som så här från ovan var mycket vacker denna kväll. Till skillnad från över sex timmars bussresa som jag hade ner hit i torsdags så flög jag nu hem på 50 minuter. Vi ses snart igen E och V.

Kommentarer
Postat av: Ronja

Vilka underbara bilder! Jag älskar bullerbykänslan... Det måste ha varit härligt att bo på en så vacker plats!

2007-10-01 @ 19:10:00
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Ja det är en riktig idyll, där finns det totala lugnet. Ser man en bil så blir man förvånad.

2007-10-01 @ 19:27:25
Postat av: Lilla B

Vilken sanslös mängd pumpor. Bollhav i megaformat.

2007-10-01 @ 21:23:18
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Eivor

Det var en rejäl skörd med pumpor. Undrar vad dom skall göra med alla dessa? Det är ju bara Haloween en gång om året.
Öland är fint. Jag har varit där med husvagnen några gånger och åkt runt. Skördefesten kände jag inte till, men det verkar trevligt.
Vi får ingen reklam för det här på Västkusten.
Ha en bra dag - Eivor

2007-10-02 @ 12:43:55
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Ser ut som om de kom från yttre rymden.
Eivor: Jag gör ju reklam om den här Eivor.

2007-10-02 @ 16:29:55
Postat av: Börje Gustavsson

Hej, jag var också på skördefesten på Öland på lördagen, närmare bestämt Solberga Gård utanför Borgholm och pumpatävlingen Swedish Open dvs SM i tyngst pumpa. Min pumpa kom på andra plats med vikten 494,5 kg. Min rekordodlingskollega Anders Lilja vann med en 533 kilo tung pumpa. Om du loggar in på min hemsida http://skurupsborren.se så kan du klicka på bildspelet och se min pumpa från frö till pumpatävlingen på Öland. Om du scrollar ner en bit på min hemsida så kan du klicka på ?Klicka här och följ 2007 års rekordodling av pumpa, via Big Pumpkins!?, en amerikansk pumpasajt som jag uppdaterar var 5:e dag under odlingssäsongen. Detta var första och troligen även sista gången jag tar med en pumpa till Öland. Tidigare år har jag bara demonstrerat
min borr och odlingstekniken som gör det möjligt att odla så stora pumpor (gäller all växtlighet). Tyvärr gjorde den dåliga sommaren att pumpavikterna inte blev vad vi hade tänkt oss.

2007-10-09 @ 19:50:19
URL: http://skurupsborren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0