Site Meter

Dagens trädgårdsbok - Jord och kompost

Gödsling och jordförbättring på naturens villkor.

15392-1381

Författare och foto: Harald Kratschmer
Förlag: ICA Bokförlag
Utgivningsår: 2000
120 sidor

Det här är kanske en tråkig början om man ska presentera trädgårdsböcker men samtidigt känns det som det självklara valet. Det spelar ingen roll vilka växter eller vilka fantastiska idéer man har, inte heller hur duktig man är att komponera vackra planteringar om man inte har en bra jord som grund.

Att plantera i riktigt bra mullrik jord är en skön känsla likväl som det är en plåga att plantera växter i alltför tung eller för lätt jord då man vet att plantorna inte kommer att må bra på platsen.
Alla som kämpat i trädgårdar en tid vet redan det här men för nya trädgårdsodlare bör man först och främst göra ordning platsen där växterna ska bo innan man shoppar loss på plantshoppen.

Den här boken visar på ett mycket bra och pedagogiskt sätt hur man bygger upp en kompost från grunden. Ett smakprov på andra kapitel är:
  • Täckodling
  • Växtnäring
  • Att gödsla rätt
  • Jorden
  • Gröngödsling
  • Markfysik
  • Markbiologi
Boken har en bra layout och är lättläst, det blir aldrig så jobbigt som det lätt kan bli när man ska lära sig om jord och kompostering.

Kommentarer
Postat av: Ronja

Spännande med bokpresentationer!
Jag har inte läst den hrä boken, men författaren Harald har vi i trädbeskärning under min utbildning... En mycket duktig arborist!

2007-11-30 @ 17:38:02
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Anonym

Jord och kompost-läran är det dåligt med, det erkänner jag. Får väl ge mig iväg och köpa boken eller önska mig den av tomten!
/Azola

2007-11-30 @ 19:16:51
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Aha...förstår att det är en klok man.
Azola: Ja det är lika bra att starta från rätt håll.

2007-11-30 @ 19:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0