Site Meter

Släpp plantorna fria

15392-716
Kan inte se mig mätt på Exochorda ´The Bride´

Nu har alla sommarblommor släppts fria från sina små planteringskrukor och fått sin plats där de ska stå till höstens första frost. Det är bara alla hundratals lejongap som fortfarande väntar på att släppas ut, troligen blir det i morgon. Pelargoner är planterade, laxrosa på terrassen och röda på framsidan mot borggården. I vissa urnor har de röda pelargonerna fått sällskap av den vita vackra bakopan. Tomatplantorna i sina urnor får i natt stå ute för första gången efter det att jag studerat SMHI:s prognos. Prydnadspumporna är också planterade och de kinesiska Orychohragmus violaceus vars fem plantor är allt som blev kvar av kinasådden..är också planterade idag.
Eftersom jag blir lugn av vita blommor så är det hundkexen som lugnar mig i parken nu....och vita syréner....och självklart pärlbusken.

Det har varit en dag då tekniken dämpat mitt humör en aning. Visserligen brukar motorer och maskiner bli ängsliga när jag kommer i närheten men idag gick allt åt helve......på hemvägen tänkte jag att jag snart måste se min favoritfilm ´´Gubben i stugan´´ igen.
Nu väntar en shoppingrunda då dotter ska hjälpa sin far att köpa jeans. Bra med expertråd ibland.

Idag fyller min andra blogg ett år.

Kommentarer
Postat av: Lilla B

Var i Örebro på jobb idag och passade på att äta lunch i växthusen vid Stadparken. Parken var full av idogt planterande parkarbetare.
De jobbade i regnet. Massor av blomster på gång!
Kom hem tidigt och hade tänkt så lite grönsaker. Men regn här också. Man kanske skulle odla ris eller vattenkrasse istället...

2007-05-30 @ 18:44:31
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Tina

Hej!
Din sida är verkligen underbar att läsa, för en glad amatör som jag!Thanx!
//Tina

2007-05-30 @ 19:23:45
URL: http://tinaahlin.webblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Det var nog en stor planterardag idag då. Det är bra att plantera i regn.
Tina: Kul att du hittat hit Tina.

2007-05-30 @ 21:13:01
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Börje

Trevlig läsning det är bra att du är flitig

2007-05-31 @ 12:08:53
Postat av: Ronja

:) Jag brukar ha röda pelargoner och vit bacopa i mina balkonglådor utanför köks- och vardagsrumsfönstret... Men i år blir det något annat. Jag tycker inte att de röda pelargonerna kommer till sin rätt till det numera röda huset.
Jag har en liten fundering som du kanske kan hjälpa mig med. Det är nästan så att jag har för mig att jag har frågat förut, men funderingen har dykt upp igen. Jag har ju smultron som marktäckare i min slänt, men jag tycker att de känns så otroligt invasiva. Finns det risk att smultron kväver perenner?!? På sina ställen kan jag ju se att smultronen trängs åt sidan, men på andra ser det nästan ut som att perennen har svårt att ta plats. Gulltörel är ett exempel.
Det vore jättesnällt om du kan komma med en kommentar kring det här. Jag tänkte att du har ju bra med erfarenhet...

2007-05-31 @ 15:35:44
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Jag har en del smultron i min stora slänt också men jag brukar rensa bort det mesta. Vet ärligt talat inte om de tar så mycket av perennerna...de växer ju mycket fort och bildar stora bestånd med sina utlöpare. För min egen del tycker jag att smultron inte ska vara i perennplanteringar...men om de funkar på något ställe så är ju blomningen vacker och smultronen är ljuvliga.

2007-05-31 @ 22:33:33
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ronja

Tack för svaret, Slottsträdgårdsmästaren!
Den här slänten har inte så många år på nacken, så jag brukar låta smultronen vara kvar för att täcka de ytor som jag ännu inte planterat, eller som perennerna inte brett ut sig på. I år är första året som jag tycker att de har blivit lite för dominanta... Jag tror det får bli en rejäl rensning i år för att bereda plats för annat.

2007-06-01 @ 08:26:48
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Terjeamalie

Great Site thanks

2009-08-17 @ 10:50:06
URL: http://terjeamalie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0