Site Meter

Rosie - trädgårdsmagasinet

Då har jag första numret av det nya trädgårdsmagasinet Rosie framför mig. Omslaget är i rosa och svart och ser väl ganska snyggt ut. Chefredaktören Rosie Almeida-Stahlin finns på bild på omslaget och hon ser trevlig ut....

Premiärnumret kostar 35 kronor och priset blir sedan 45 kronor. Hon fortsätter att posera på ledarsidan och hälsar läsarna välkomna att ta plats i solen. Nya fröer visas i den första artikeln och där finns dvärglupinen med...den som jag köpte tidigt i våras och väntar mig mycket av. De här första sidorna kallas ´´nyutsprunget´´ och är små notiser om vad som händer i trädgårdsvärlden. Att man kan ta trådlösa högtalare med ut i trädgården mm. En sidas porträtt av rosen passar ju bra i Rosies första nummer. Reklamsidorna dyker upp lite då och då och samlas inte ihop längst bak som i vissa tidningar.

Ett uppslag om betong, betongbord, betongstol, betonglampa mm. En artikel på nio sidor om Mias 21 meter långa balkong på Södermalm här i Stockholm och hon har en makalös utsikt över inloppet och över hela stan. Det är läckra bilder och man får veta vad hon odlar i sina krukor. Efter den artikeln kommer ett uppslag med fiffiga hyllor på höjden att ha på balkongen och priserna finns med och var man kan köpa dem. Mer krukor kommer när man får följa Jane-Ann i England. Hennes trädgård kan man besöka efter överenskommelse. Tro det eller ej men nästa artikel handlar också om krukor..! Sedan blir det kändisreportage med Pernilla August från sin skärgårdsö där hon berättar att trädgård för henne är lika med meditation...det är bra! Men det handlar inte så mycket om trädgård direkt, på en bild har Pernilla med sig ett parasoll där hon går i morgonrock och vattnar något med en zinkkanna, det ser mest komiskt ut.

Nu börjar jag längta efter en trädgårdsartikel...men när jag vänder sida så får kommer flera sidor om hur man äter ute i det fria och vad picknickdynorna från Au Maison kostar. Eller vilka dukar och handdukar man ska ha med sig ut. Jag är ledsen, jag lägger ner hela det här projektet med att recensera trädgårdstidningar, jag orkar inte mer, jag återvänder till böckernas värld.

Kommentarer
Postat av: Fundera grönt

Jag kallar den typen av tidning för trädgårdsporr! Kan vara smaskigt att bläddra igenom, men det beror ju på vad man vill ha...

2007-05-03 @ 19:49:15
URL: http://mhm.blogsome.com/
Postat av: Lilla B

Väl kämpat, får man säga!
Finns det inte någon marknad för en riktig trädgårdstidning, tro?Måste det vara pynt och pyssel med gröna inslag?
Märkligt...

2007-05-03 @ 21:46:53
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: LindaLotta

Jag är imponerad av att du höll ut så länge :)
Har man "läst" en så kan man dem alla, tyvärr.
Men jag kan unna mig en tidning ibland, bara för att det är lite avkoppling att bläddra och titta på bilder. Men någon fantastisk läsupplevelse - näpp!

Tack för dina tummar när det gäller Milan.
Nu väntar en lite obehaglig final, jag är så rädd för en repris...

2007-05-04 @ 16:00:48
URL: http://lindalotta.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Fundera grönt: Jag vill inte ha den...
Lilla B: Vi får väl starta en egen tidning.
LindaLotta: Ja...jag visste nog inte vad jag gav mig in på....förstår inte hur jag kunde vara så seriös i början.
Milan såg grymt starka ut mot Manchester U men Liverpool är också riktigt bra just nu.

2007-05-04 @ 17:10:52
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lilla B

Gärna!

2007-05-04 @ 18:57:04
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Inkan

Det låter som andra liknande reklammagasin; vackra layoutmässigt med tjusiga foton, där rum både ute och inne ser ut som utställningsmotiv. Någon kändis som har behov av att göra sig påmind och så reklam om saker som vi absolut inte klarar oss utan om vi ska vara lyckliga odlare eller blomsterälskare.

Man får akta sig för att falla för reklamen att köpa dessa magasin. Köp hellre en bok,läs och njut.

Jag ska till att läsa boken om Linné,också vacker - men med mycket text. Det är den av Karin Berglund, som jag fick så billigt från min gamla bokklubb och jag skrev lite om den på min blogg.

Ha en fin helg trädgårdsmästaren!

2007-05-04 @ 19:42:10
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Lilla B

Apropå böcker istället för de där prylgalna tidskrifterna så har jag en bok jag gärna återvänder till. Rigmor Celander och Mona Holmberg: "Nordiskt ljus och italiensk hetta."
Har du någon favorit att rekommendera?

2007-05-04 @ 22:08:24
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Inkan: Såg att den kommit ut och ska absolut skaffa den.
Lilla B: Det finns så många böcker i olika ämnen. Eftersom jag är intresserad av träd har jag en liten bibel. Träd - deras biologi och vård, av mästaren Klaus Vollbrecht. Det är egentligen kurslitteratru och jag tror att den är svår att få tag på idag.
Drömträdgården av Lisa Winnerlid, Sven-Gösta Johansson och Folke Mattsson är fantastisk. ICA-förlagets böcker Perenner, Sommarblommor, Träd och buskar är bra. Marktäckande växter av Ilge Bosch-Willebrand, Perennboken - med växtbeskrivningar utgiven på LTs förlag 1989 är mycket bra....ja det finns massor. Nordiskt ljus...är också en mycket bra bok.

2007-05-05 @ 16:56:17
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lilla B

Ska skriva upp och ta med beställning till biblioteket! Tack för tipsen!

2007-05-05 @ 19:44:59
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: styggalillaloppan

nämen gillade du inte tidningen ? hm ja tyckte den var härlig blandning ...s

2007-05-14 @ 16:30:38
URL: http://styggalillaloppan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0