Site Meter

Ulriksdals flower show?

15392-1053

Jaha då var det min tur att tycka om Ulriksdals flower show och jag håller med de som inte tycker att detta är mycket till flower show, det ser mer ut som ett tältprojekt. På Ulriksdals slottsträdgårds hemsida såg jag att folk tror att det är de som arrangerat utställningen.
Jag kom hit helt utan förhoppningar om att det skulle vara en bra eller vacker utställning eller vad det nu var för något och därför blev jag inte så upprörd. Jag besökte utställningen för några år sedan och då var den mycket större.
Här kan man hitta allt från rökt korvost, viltkorv, tavlor, vedklyvar med bondroliga säljare, kurser i betonggjutning för trädgården, böcker och en och annan växt. Någon flower show som Chelsea flower show var det som sagt inte.
Ulriksdals Slottsträdgårds tält blev första stopp och på samma smakliga sätt som de dekorerar sin trädgård och butik ett stenkast härifrån var deras växter, krukor och annat plock snyggt uppställt och lockade till sig många besökare.
Vid ett annat tält hittade jag en bok som jag köpte och som jag nog kommer att bli en favorit. Den heter Porträtt av ett träd - i folkkulturens och poesins spegel och är skriven av Bengt Edlund.
15392-1061
Här är slottsträdgårdens tält.

15392-1056
Även dessa damer fanns hos slottsträdgården, i bakgrunden anisisop, en växt som jag tycker mycket om.

15392-1055
15392-1058

Såna här arrangemang ser man ofta på mässor och utställningar och visst är det snyggt.....men ska man ha så i sin egen trädgård? Det finns inte så mycket plats att sitta....men jag antar att soffan inte är tänkt att sitta på.

15392-1057
Det fanns en plats där det visades balkonginredningar och den här gillade jag. Det är Anette Sjöholm och Suzanne Norling som skapat detta och det ska tydligen föreställa en balkong som stått övergiven i tusentals år och året är 5007.

15392-1059
Vid sidan av flower showen har det planterats blommor och grönsaker från Linnés tid inne i buxbomskvarteren och det blommade riktigt ordentligt nu. Nedanför de här surfiniorna växter blomstertobak och känguruäpple (Solanum lacinatum).

15392-1060
Den här ljusgula krassen tycker jag om

15392-1054
Efter att jag vandrat genom den här ganska tråkiga showen gick jag upp mot slottsträdgården där jag tänkte besöka AnnaKarin som skrev i min blogg att jag skulle komma dit och fika. Tyvärr så visste de inte var hon höll hus så det får bli en annan gång. Konstaterar ännu en gång vilken fin plantskola eller plantshop detta är. Mycket bra ordning och ett bra sortiment. Rosavdelningen hade massor av sorter som jag ville ha.
Fåtöljerna här ovan står inne i slottsträdgården och visst lockar det att sätta sig en stund?

Dagens låt
Allt vad vi på jorden äge - med Sofia Karlsson

Kommentarer
Postat av: Eivor

Jag tycker inte att det var(efter vad Du visat) några större sensationer.
Rotting-gruppen och livstycket med mameluckerna, gillade jag.
Men det skulle ju vara en blomsterutställning
:)

2007-08-31 @ 19:27:00
URL: http://lanternan.blogg.se
Postat av: Inkan

Jag avstod - tyckte att 150:- kunde jag ha annat roligt för. Så jag köpte vackra rosor till mig själv istället samt några lerkrukor för omplantering.
Det är nog roligare att vandra runt i Bergianska -
där tälten och tingeltanglet lyser med sin frånvaro. Din beskrivning låter som du besökt Malmköpings marknad: där kan man också köpa rökt korv, böcker, korgar och krukor... och lyssna på mer eller mindre lustiga säljare.

2007-08-31 @ 21:29:57
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Eivor: Visst fanns det lite blommor och växter men alldeles för lite.
Inkan: Håller med dig men jag känner att jag vill hålla mig uppdaterad vad som händer i trädgårdsvärlden.

2007-08-31 @ 23:01:08
Postat av: sericea

Jag tycker inte man blev varken uppdaterad eller inspirerad. Det är mest gjutjärn och tingeltangel och det ser likadant ut överallt.
Trädgårdsdelen med dammen var pinsam, att dom inte kunde grävt ordentligt så vattnet hamnade rätt. När vi var där var det inget vatten i dammen.

2007-09-01 @ 14:18:06
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: AnnaKarin

Men vad roligt att du tog dig till parken i alla fall!! Eftersom vi möttes av så många reaktioner och en miljard telefonsamtal från besökare, så var vi tvugna att skriva på hemsidan att det inte var vi som arrangerade.
Det är ju lite vår problematik, vi ligger i utkanten av parken, ingen har riktig koll på vad vårt företag faktiskt heter (Slottsträdgården Ulriksdal, och inget annat) att vi per automatik blir sammankopplade med Ulriksdal.
Och tro mig, vi har försökt lära pressen vårt företagsnamn tja, det går bara inte :D
Jättefina bilder du har tagit, och jag hoppas att du fick dig en varm kopp kaffe!!

2007-09-02 @ 21:01:47
URL: http://ulriksdal.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

AnnaKarin: Men ni kanske drar lite nytta av namnet Ulriksdal i alla fall? Men jag förstår att det kan vara besvärligt med sammankopplingen. Det blev inget kaffe den här gången, det får bli nästa gång.

2007-09-02 @ 21:40:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0