Site Meter

Taiji, Qigong och bröllop


Bröllop i botaniska trädgården. De blommande buskarna är jasminer (inte schersmin)

Den här resan är till största delen en arbetsresa och för våra experter på mat finns det nog mycket att säga om det vi ätit här i Peking. Eftersom jag inte tillhör experterna på detta område nöjer jag mig med att säga att det mestadels varit helt utsökt. Visst har det hamnat saker i munnen på mig som fått mig att vilja springa ut på gatan och man kan undra varför man tillagar svampar mm. som inte smakar något....som bara ären slemklump utan smak.
Vi har besökt restauranger allt från den lyxigaste till den mest kitschiga kvarterskrogen, från genuint kinesiska historiska matställen till Kentucky fried chicken. Hela den här vistelsen och de platser vi besökt har varit så varierande. Det borde finnas något intressant för alla.....för mig var allt intressant.

Dag 5Det blev extra tidig uppstigning idag och innan frukosten tog vi vår buss till Jingshanparken för att se kineserna utöva Taiji och Qigong i parken. Klockan var före sju när vi vandrade in parken som låg ganska nära vårt hotell. Här inne fanns folk som skrek. Man kunde passera en ensam människa som helt plötsligt skrek ut något . för att rensa eller rena sig på något sätt kanske (någon som vet?)

På några platser var det organiserat Taiji och Qigong i grupp men överallt kunde någon äldre kines stå och utöva dessa rörelser som är så långsamma och försiktiga. Det fanns många olika tekniker och en yngre kvinna använde ett svärd. Annars är det här tydligen en utdöende företeelse som nästan enbart utövas av äldre kineser.


Peking i morgondimma

Parken var vacker och fylld av pinjeträd, cederträd och cypresser men även körsbärsträd som just börjat blomma. På marken kunde man se att det fanns mängder av både trädpioner och vanliga pioner. Man kan tänka sig vilken blomsterprakt det borde vara här i maj-juni under den blomningen.

På den högsta punkten av parken låg ett tempel och utsikten över den förbjudna staden nedanför var fantastisk. Tillbaka till hotellet där vi åt vår frukost och sedan iväg till ett område med hutonger där vi började med att besöka ett hotell som var modernt inrett i de gamla husen. Därefter besökte vi trumtornet där världens största trumma finns och där det förr trummades för arbetsdagens slut i staden, en bit ifrån ligger klocktornet där det signalerades för arbetsdagens början.

Sedan var det dags för cykelricksha genom hutongerna och första stopp blev ett barnhem för hörselskadade barn och därefter blev vi bjudna på mat hos en familj som bodde väldigt bra och som tillhörde den övre medelklassen. Det var den godaste maten jag ätit på länge och det var mannen i huset som stod för matlagningskonsten. I fönstern stor små burar med fåglar och syrsor i. Det var lockande att släppa ut de små liven i det fria.

Våra cykelchaufförer väntade utanför och efter måltiden fortsatte färden mot slutmålet. Där tog vi bussen till den botaniska trädgården som jag sett så mycket fram mot.

Kommentarer
Postat av: Desirée

Vilka fina bilder!

2007-04-11 @ 09:24:31
URL: http://desiree-blomp.com/blog
Postat av: Trolda

Så vackert det är...Jag blir riktigt sugen på att åka en dag...

Trolda - China - here I come...=D

2007-04-11 @ 19:39:40
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Emilie

Vilken superfin bild...! :)

2007-05-08 @ 09:16:46
Postat av: Claes Janson

Underbara bilder! Ang. qigong fick jag tips att prova http://www.learn-qigong.com. Vet inte, men det kan vara värt ett besök även det...

2007-07-09 @ 23:39:31
URL: http://www.learn-qigong.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0