Site Meter

Pioner för kärlekens skull

Pioner för kärlekens skull
I min bok om Feng Shui kan man läsa att ´´blommornas konung´´ pionen symboliserar stor tur och lycka i samband med kvinnor. Vardagsrummet ska vara den bästa platsen att ha en tavla med pioner och ju praktfullare blomning ju större lycka och det går lika bra med levande blommor som dock bara blommar en kort tid….kanske man vill ha lycka mer än några veckor på sommaren.

Om du är singelkvinna och vill hitta en man så ska man enligt författaren sätta upp en bild av pioner utanför sovrummet. För gifta kvinnor kan det dock vara en risk att ha en tavla med pioner inne i sovrummet….faran kan vara att han börjar titta efter andra kvinnor, speciellt om det gått slentrian i äktenskapet. Författaren uppmanar i stället att ha tavlan i vardagsrummet…..!
Känns som om jag fastnat i en flumvärld….kanske bättre om jag läser om komposter i stället.

15392-223

Vidare kan man läsa att:
  • Sängöverkast ska helst vara mörka och inte ha för abstrakta mönster.
  • Mattor får inte ha för röriga mönster.
  • Snittblommor ska slängas så fort de börjar vissna då de avger negativ yin-energi under vissnandet.
  • Stereon ska stå vid den västra väggen (jag som just placerat det vid norra väggen och det blev så bra).
  • Kvastar och andra städredskap ska inte synas i ett hem och speciellt inte i matsalen där det betyder  ´´sopar bort familjens risskål och försörjning´´
15392-224
  • Toaletter ska vara små undanskymda platser och man bör inte smycka toalettutrymmet med tavlor, blommor eller antikviteter.
Finns en del att tänka på nu då….vet inte om jag vågar läsa mer ur den här boken. Men mycket är självklart tycker jag....kanske inte tavlorna med pioner...

Renovering och fotboll
I övrigt så är vardagsrummet klart och nu väntar jag bara på nya soffan som ska komma om någon vecka. Är glad att jag valde den vita färgen på väggarna, nu går det mesta i vitt och brunt i rummet.
Idag ska jag jaga matta, vägglampa mm. Har fortfarande svårt att förstå vad som hände med fotbollslandslaget igår. Har inte sett Sverige så bra på mycket länge och de spelade ut Spanien igår. Inte ens de tre Barcaspelarna i Spanien kunde uträtta så mycket. Spelare som Johan Elmander och Petter Hansson gjorde fantastiska prestationer.

Boken om Feng shui heter ´´Feng shui på lätt sätt´´ 168 vägar till framgång i kärlek, vänskap och arbete. Skriven av Lillian Too

Morgonens låt: Så länge skutan kan gå med Lasse Tennander

Kommentarer
Postat av: Ellis

Pioner är helt fantastiska! Absolut vackraste blomman!

(Om dess övriga effekter törs jag inte uttala mig. :) )

2006-10-08 @ 10:41:37
URL: http://alltunderhimlen.blogsome.com/
Postat av: qi

Jag har en mycket vacker pion i min lilla rabatt, vit med smala röda streck i. Vet inte vad den heter.

Hittade hit via Inkans blogg. Tittar kanske hit nån mer gång, hej då!

2006-10-08 @ 11:12:53
URL: http://qi-izaella.blogspot.com/
Postat av: Inkan

När jag läste den boken om 'Feng Shui' - så insåg jag att den inte var skriven för mig.Jaust nu står min säng mitt på golvet i mitt sovrum - eftersom jag inte flyttat tillbaka den efter målarbsök som målat om kring mina fönster.
Nunöjer jag mig med att läsa i Biedermanns "Symbollexikonet" - alltid hittar jag små pärlor och förundras över hur vi människor alltid letat och skapat "besvärjelser" överallt.
Rätt spännande faktiskt!

Hos mig blommar mest porslinsblomman: den har blommat i ett sedan april månad- jag blir alldeles matt av dess ensvishet. Älskar dock parfymdoften den släpper ut på natten.

Du har en intressant blogg!

2006-10-08 @ 11:59:25
URL: http://www.detfinnstrerum.blogspot.com/
Postat av: LindaLotta

Pioner - de är ju så vackra, men jag har mina i trädgården. Unnar mig ibland, en endaste i vas inomhus.

Gårdagens fotboll var en härlig upplevelse, vilket gäng. De spelade som ett lag, för varandra.
Innan matchen sa jag att jag var lite osäker på Petter, att jag inte visste var jag hade honom. Igår visade han precis var jag hade honom!
Tack för underhållningen säger jag bara.

Hoppas du får samma behållning på tisdag och sen även på onsdag.

2006-10-08 @ 16:18:50
URL: http://lindalotta.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ellis: Lova att inte hänga någon piontavla i sovrummet.
qi: Du är välkommen tillbaka qi.
Inkan: Tror nog inte att boken är skriven för mig heller direkt...jag läser den av nyfikenhet och har en glimt i ögat då jag skriver om den. Porslinsblomman verkar trivas hos dig Inkan...som en vän blommar den för dig.
LindaLotta: Ja visst var det en härlig match. Gillar ju Spanien men nu njöt jag av Sveriges spel och Petter var som sagt sjukt bra. Saknade inte för en stund Zlatan...vi behöver ingen diva i laget.
Nu ser vi fram mot tisdagen..lite bekymrad över Ronaldinhos form bara...han har t.o.m tappat leendet.

2006-10-08 @ 17:52:10
Postat av: LindaLotta

Det där med Ronaldinho har jag tänkt på ända sedan i somras, under VM var han inte inte sitt rätta jag. Det är lite märkligt och man undrar vad som ligger bakom.
Läste i Kvällsposten om landslagets chockbehandling efter matchen igår. De fick hoppa ner i tunnor fyllda med is, sen ner i ett varmt bad. Tre gånger fick de upprepa det, tydligen ska det påskynda återhämtningen, så att de kan vara lika fantastiska på onsdag.

2006-10-08 @ 19:41:24
URL: http://lindalotta.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Alla som förstår fotboll vet vad han kan och han har en otrolig press att alltid vara i toppform och trolla i 90 minuter i varje match. Att han vissa matcher jobbar i bakgrunden och är en nyttig passningsspelare accepteras inte. Det som bekymrar är att leendet inte är där lika ofta nu. Men han är en människa som vi andra....inte ens jag är på topp alla dagar..

2006-10-08 @ 20:00:13
Postat av: Ronja

Det där med Feng Shui. Det handlar ju i grund och botten om att få till en miljö som man trivs och mår bra i. Om man tycker om och trivs med något särskilt ska man behålla det och placera det där det 'känns' bäst.
Du kan nog gott och väl fortsätta att ha stereon vid den västra väggen så länge det känns bra! Varför skulle stereon sitta på den norra väggen förresten?

PS! Det finns rekommendationer för placering av komposter också... ;) Den ska INTE stå så att gästerna ser den när de kommer på besök. Men är den något du är stolt över ska den givetvis stå så att du visar upp den för hela världe... :D

Hälsningar från flumfian Ronja!

2006-10-08 @ 21:29:03
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: LillaB

Tavlor med pioner!
Konstaterade med ett glatt leende när jag läste ditt inlägg att jag har en tavla med pioner!! Jojomen. Den hänger nog alldeles rätt - har inte ställt till med ohägn av något slag... :)

2006-10-08 @ 21:34:25
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Jag förstår vad du menar...man behöver kanske inte ta allt så bokstavligt. Tack för tipsen Flumfia.
LillaB: Vilken tur...låt den hänga kvar där.

2006-10-09 @ 05:04:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0