Site Meter

Planterardagen

Storm över parken och sommarblommorna som jag planterade igår lever farligt idag. Grenar faller överallt och pollensvärmar färgar himlen grön....nästan!
Igår var alltså den stora planterardagen. Tidigare år har vi använt laxrosa Pelargoner på slottets terass mot sjön. I år har vi valt att ha röda. Det är underbart att plantera ut så kraftiga plantor i stället för de svaga stackare som jag driver upp.
Urnor
I två större urnor finns i år vita och ljusblå Surfinia. Jag har även tagit ut stamfuchiorna som varit inne för vinterförvaring.
Mina uppdrivna sommarblommor svävar mellan liv och död hela tiden. Jag bär runt på dem....ut och in....in i ljusa rummet på slottet...tillbaka till kallutrymmet i ladan.....ut till en skyddad uteplats där nu lejongapen står över helgen.
 Vissa sorter började jag plantera ut igår. De vill inte leva sitt liv i små planteringslådor längre.
I de planteringar som kallas gravarna här i slottsparken och är två planteringar vid entréen, planterade jag ut de stackars Daggsalviorna, Heliotropen och även Dockkragen. Önskar att all denna väntan på det idealiska vädret ska ta slut snart och att växterna får börja etablera sig och växa på den plats där de förhoppningsvis ska förgylla parken.
För övrigt så närmar sig sommaren trots det kalla vädret. Parken blir lummigare och våra sjungade vänner i träden syns inte så lätt längre. Näktergalen var verkligen galen igår....den sjöng så att det ekade i parken.
Körsbärsträden har blommat färdigt nu utom surkörsbärsträdet Fanal som jag planterade för några år sedan. Det har just börjat blomma. Fanal är ett mycket bättre surkörsbärsträd än det populärare Skuggmorell. Växtsättet är vackrare och de får inte de svaga kala grenar som Skuggmorellen.
Nu väntar vi på syrenblomningen, äppelträden blommar nog när vi kommer tillbaka till parken på måndag och nästa vecka ska jag så grönsakerna i trädgårdslandet, om vädret är bra så kommer jag att plantera ut alla lejongap.
Efter vägarna till slottet blommar nu slånen och det skummar verkligen av den vita blomningen i snåren.
Drömmen om min doftade örtagård lever vidare och när jag får tid ska jag börja skissa på den och lägga fram förslaget till K. Tills vidare får man dra fingrarna genom citronmelissen och pepparmyntan.

Vill passa på att gratulera J till stipendiet.....gör något oförglömligt med pengarna.


Dagens låt - Rom i regnet med Ulf
Andra bloggar om: trädgård, blommor, Barcelona

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0