Site Meter

Huggormarna har vaknat

Då har våra slingrande vänner börjat sola på bergen ner vid sjön. Nu gäller det att göra sig hörd när man kommer och röra sig med förstånd i naturen...vilket man alltid ska göra.

Nu är det hav av Svalört i backarna runt slottsparken (glömde min kamera idag, tar med den i morgon).
Solen har värmt oss lite idag och växtligheten kommer sakta men säkert. Först nu börjar Påskliljorna blomma och även Pingstliljorna av en tidig sort.

Uppdrivningen av sommarblommorna går också långsamt som vanligt....vill ha ett växthus!!! Men det går ganska bra med tillväxten. Om någon proffisionell odlare skulle läsa detta....kom då ihåg mina förhållanden i vårt lilla trädgårdsrum. Är så glad att Violverbenan och Jätteverbenan växer så bra. En sort av Lejongap som heter ´Black Queen´som är mörkt röd växer alltid bra och blir tidigt stadig i växtsättet.

Sålådor
Sålådorna i trädgårdsrummet taget med mobilen

De Havtorn som jag i höstas planterade vid sjön har alla fyra (en Romeo och tre Julia, det behövs ju både hon och hanväxter för att få bär) klarat vintern och ser fina ut. Ska bli spännande att se om det blir bär redan i år.

Nu ska jag snart se Barcelona klara ligasegern i Spanska ligan. Hammarby spelar just mot AIK och det står fortfarande 0-0

Dagens låt - Shoreline med Anna Ternheim

Kommentarer
Postat av: kerstin

hur mår dina havtorn? Mina bar frukt andra året och har sedan dignat av frukt varje år. men i fjol åt fåglarna upp vartenda bär för mig. väl bekomme. havtornsoljan är en underbar produkt som klarar de flesta hudåtkommor!

2007-01-12 @ 19:22:39
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Havtornen växte sig mycket fina och gav en del bär men inget som vi tog reda på utan väntar till nästa år.

2007-01-12 @ 21:29:39
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0