Site Meter

Havsörn på besök


15392-843
Nu blommar körsbärsträden i parken

Bergskörsbäret vid parkeringen håller precis på att slå ut i blom. Det grönskar och växer så att man både ser och hör det.

Idag har jag börjat att renovera en gammal plantering framme vid slottet. Hela planteringen ligger på ett litet berg och är uppbyggd med en stenmur. Där har växt Bergenia och denna vinter så har rådjuren ätit ner alla plantorna. Visserligen kommer de igen nu men jag tänkte passa på att göra om halva planteringen och använda några andra perenner där. Det är ett torrt och skuggit läge och det begränsar växtvalet. Troligen kommer det att bli Ormöga, flocknäva och en mongolisk näva och även en perenn förgätmigej. Allt är rensat, omgrävt och jorden ser mycket bra ut. Nu väntar plantering i morgon då det inte ska vara så soligt som det har varit en tid. Jag tycker inte om att plantera i solsken.
På dagen kom en Havsörn seglande in över parken för att sedan majestätiskt försvinna ut mot skärgården igen. Finns nog inget djur som är så mäktigt och stolt här i Sverige. Hoppas nu bara att den inte drabbas av fågelinfluensan när den ska ta för sig av sjöfågel i sommar. Det var stora problem att få tillbaka en bra stam av havsörn i Sverige efter att den blivit hårt drabbat av miljögifter på 60-70-talen. Naturskyddsföreningen gjorde ett jättejobb med bl.a. utfodring vintertid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0