Site Meter

Frost i parken

Det var minusgrader i natt och vitt av frost på en gräsmatta. Mina stackars sommarblomsplantor som står i ett kallutrymme blev lätt chockade. En hel del av lejongapen klarade inte kylan utan fick begravas i komposten. Nu ska plantorna få väv över sig för att klara de kommande kalla nätterna. De stackarna växer knappt längre inomhus utan längtar ut till sina planteringar. Men eftersom vädret ska bli dåligt framöver så får de vänta en vecka till. Idag har jag planterat tolv tomatplantor i de urnor där de ska växa i sommar och har börjat avhärda dem ute i lagom sol och skugga.
Om igen....jag vill ha ett växthus!

Nu börjar vitsippornas tid gå mot slutet och ersätts av gullvivor och förgätmigej. Det är ett ganska ok byte tycker jag. Gullvivor och förgätmigej brukar fylla våra ängsmarker runt slottet och tillsammans med äppelblom och syrener så är det den vackraste tiden här. Återkommer med bilder när tiden är inne.
Idag har jag även planerat vad som ska sås i köksträdgården. Kommer nog att så i början av nästa vecka. Brukar så när körsbärsträden blommar men som sagt så ska vädret bli dåligt.

Fruktträdgården börjar snart slå ut i blom. Där finns äpple, päron och plommon. Först ut är plommonet ´Jubileum´.
15392-847
Plommonträdet Jubileum
15392-837
Kungsängsliljor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0