Site Meter

Torka

15392-88

Torka
Nu när torkan håller i sig och ser ut att fortsätta så är det viktigt att vattna rätt. Tror att jag skrev om det förra sommaren också. Det kan låta simpelt att vattna växter men det är så otroligt många som gör helt fel.
  • För det första ska man aldrig låta jorden torka utan börja vattna i tid
  • Känn med fingrarna i jorden efter ni vattnat....vattnet ska ner till rötterna.
  • Man luras av att det regnar. Regnet når sällan ner i urnor och amplar då bladen ofta täcker jorden.
  • Vattna på kvällen eller tidig morgon
  • Vattna inte på bladen i solljus
  • Släng bort alla fantastiska munstycken.....låt vattnet rinna ur slangen.
  • Om det är vattenbrist så vattna inte gräsmattor.....de dör inte utan grönskar alltid efter regn.
  • Vattna i första hand nyplanterat
Allt detta är självklart för de som har trädgårdsintresse men det är förvånande hur ofta man ser folk stå och spruta vatten på bladen och tycker att det ser fräscht ut. En gång såg jag en man vattna perenner med något som liknade en brandslang och med ett tryck som hade stoppat demonstranter. De stackars växterna låg böjda mot jorden. Men vattnat det hade han!

Hoppas verkligen inte att Wolfgang Röder har rätt då han spår fortsatt torka. Det blir jobbigt för de som bor och vistas på öar där risken för att brunnarna sinar blir stor.
Törs inte tänka på vad som skulle hända med alla växter i parken om de inte fick vatten. Måste göra den där vattenplanen snart....kolla vad som blir viktigast att hålla vid liv.
Samtidigt är det ju synd att önska regn nu mitt i semestertider. Man kanske skulle satsa på att anlägga japanska trädgårdar i stället...med mycket sten och grus och med få växter.Andra bloggar om: Trädgård Andra bloggar om: Stockholm

Kommentarer
Postat av: Lilla B

Bra med tips från den som kan! Det tas mycket tacksamt emot. Frilandbevattning tycker jag är svårt. Går där med slangen och vattnar. Vågar inte bara sätta igång spridaren och låta den gå när det är risk att brunnen sinarså småningom.
Men fasiken vad ett växthus drar vatten!! Hungriga tonårspojkar är inget emot törstiga tomater!!

2006-07-14 @ 23:17:45
URL: http://lillab.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0