Site Meter

Stilla morgon

15392-107

Då har jag börjat veckan med vattning som vanligt denna torra och sköna sommar. Klockan sex när jag började i parken låg fortfarande en ganska tät morgondimma över trädgården och det så ut att bli en mulen dag. Sedan bröt solen igenom och jag kunde se att sjön låg helt stilla, inte en krusning på ytan. Allt var stilla utom fåglarna och trädgårdsmästaren.

Jag skulle förflytta en del saker genom parken och jag kunde bara inte starta traktorn och bryta den vackra tystnaden, i stället  tog skottkärran. Trots att växterna får vatten så ser de lite trötta ut, det behövs ju en luftfuktighet som är så viktig för det växande och det är inte mycket till luftfuktighet här. Hörde på radio igår att kraftigt regn hade fallit lokalt i Sörmland men här dammar det om parken och gräsmattorna går i brungula nyanser. Nu ska jag äta lite frukost innan jag fortsätter arbetet,  buxbomshäckarna ska  klippas idag. Det blir en arbetsam vecka.....men jag är ju här för att arbeta!

Kommentarer
Postat av: Ronja

Du verkar ha haft en underbar morgon. Hoppas att du får en bra dag med buxbomsklippning och att du hinner med att njuta lite också... Jag skulle göra vad som helst (nästan) för att få byta bort det air condition-kylda och lampupplysta kontoret... (Behöver inte vara där än på ett tag, dock...)

2006-07-24 @ 10:42:23
URL: http://hundramiljoner.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Trots att jag trivs mycket bra här så tror jag att alla vill göra något annat någon gång. Själv vill jag bli sockerbagare.

2006-07-24 @ 10:54:26
Postat av: Ronja

I natt sov jag dåligt och gick ut och satte mig och andades i trädgården. Inte tänkte jag på att ta med mig kameran ut... Vacker bild!

2006-07-26 @ 10:08:21
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Övernattade på slottet och jag var också ut en sväng i natt, hade inte heller kameran med mig. De vita växterna gör sig bäst på natten....jag har vita lejongap inne i runda planteringar med buxbom och vit tobak mot en grå mur. Drömmer om en helt vit trädgård.

2006-07-26 @ 10:43:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0