Site Meter

Antroposofi och Ulf Lundell

15392-93
15392-94

Antroposoferna i Järna
Igår kväll när solen försvann från de växter som skulle vattnas fick de en välbehövlig dos av det livsviktiga. Det var en skön sommarkväll och tofsvipans ungar testflög och tutade över mig.
Åkte bort till antroposoferna där jag började mina trädgårdsspaningar och gjorde ett återbesök. Hela det där området är ju spännande och märkligt. Blir lite avundsjuk på de människor som lever och arbetar här och så starkt lever efter sin tro och sina ideal.

Ulf Lundell
Ska göra ett försök att lista tio låtar. Kanske inte de bästa men de som betytt mycket för mig och som jag känner starkt för. Det är nästan en omöjlig uppgift men ....kommer säkert vilja ändra igen....som att lägga till Fullt ut.
De är inte rankade på något sätt här....
Ok ...det blev elva.


Kommentarer
Postat av: E

Du ger dig på en fullkomligt omöjlig uppgift... fast med elva bra val.

2006-07-19 @ 22:24:56
Postat av: Slotts...

Mm...det är omöjligt jag vet..skulle kunna göra en bästalista med helt andra låtar när som helst. T.ex. Babywriter....

2006-07-19 @ 22:29:38
Postat av: Tobias Struck

Hej! Du skule inte vara så avundsjuk, om du visste mer om antroposofernas tro och ideal. Själv har jag gått 3 år på waldorf-dagis, 12 år i waldorfskola, 1,5 år på en waldorföärarutbildning och bott 1,5 år i Järna, där jag arbetade på ett antropsofiskt fritidshem och var ansluten till Antroposofiska Sällskapet. De tycker säkert att jag var ovanligt känslig som blev psykotisk efter min uppväxt inom antroposfin, men jag är verkligen inte ensam. Antroposofin är Rudolf Steiners psykos, skulle jag vilja säga. Hans blandning av Goethe, Schiller, Nietzsche, Veda, kristen gnosis och empirisk vetenskapligt språkbruk är förvisso förförisk. Men vad sa han? Jag har läst över 2000 sidor från hans egna ord: Föredrag och böcker. Bara ett enda exempel: Demoner är objektivt sett exiterande väsen. Ett särskilt slags demoniskt väsen kallar han Ahriman (efter den persiksa dösdguden). Den store Ahriman är sama som Antikrist i Bibeln. Han kommer att inkarnera i en enda person i vår tid och sedan kommer ett stort andligt krig, som slutar i att mänskligheten delar upp sig i två stora raser: En undermäsnlig och en övermänsklig. Vad tycker du om det? Antropsoferna verkar vara pastelliga och milda typer.

2006-09-13 @ 16:04:56
URL: http://tobiasstruck.blogspot.com
Postat av: Tobias Struck

OJDÅ! Jag halkade på kommentarknappen, innan korrekturläsningen var gjord och alla data var ifyllda! Om du vill läsa om min historia, så gå in via länken i mitt namn, så kan du läsa allt på bloggen!

2006-09-13 @ 16:09:37
URL: http://tobiasstruck.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Tack för din kommentar Tobias. Måste erkänna att jag nog romantiserat antroposoferna och blivit förförd av trädgården. Har mycket dålig vetskap om vad antroposofin står för och efter din berättelse så måste jag nog läsa på lite. Jag är trädgårdsmästare och har som intresse att känna av olika känslor i trädgårdar. Det du beskriver låter inte bra...

2006-09-13 @ 16:19:12
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0