Site Meter

Österlen

Idag är det sista dagen för mig här på Österlen, i morgon åker jag nog direkt hem om jag inte hittar något fint ställe att mellanlanda på. Det har varit mycket sköna dagar här i det vackra landskapet och jag har både vilat och farit runt och sett vackra platser. Sandhammaren som måste vara Sveriges största sandstrand besökte jag en dag?eller en halv dag. Det är oerhört fin sand så långt man ser och det blir aldrig så packat med folk. Nu har jag sällan ro att ligga på en strand så länge men det var skönt att vara där och läsa och ta ett dopp, det var ju nära 30 grader i början av veckan.
15392-128

Har försökt hitta platser att trädgårdsspana på och av någon anledning så dras jag till slottsparker, tyvärr så är de allra flesta slott privata och svåra att nå. Men jag har ändå lyckats hitta några mycket vackra platser. Däremot så är det inte några stora trädgårdsanläggningar kring slotten i den här delen av Skåne men de vackra omgivningarna väger upp och vissa ställen är historiskt spännande ställen. Några offentliga trädgårdar finns inte direkt, är väl bortskämd med att det i Stockholm finns många trädgårdar och parker att besöka.

Nu är det ju skillnad i västra Skåne där Malmö och Helsingborg har vackra platser. Jag har tidigare varit där och känner inte för att besöka större städer just nu så där får jag trädgårdsspana ett annat år. Här nere är det vanligt att folk visar upp sina privata trädgårdar och några av dem har blivit riktigt kända som Olas trädgård i Löderup. Jag hade bestämt mig för att besöka den trädgården men de hade inte tid att visa den nu i veckan och även Ulriksdals trädgård i Kivik som jag verkligen sett fram mot kan jag inte heller se. Ikväll har de någon engelsk afton där men det var fullbokat och någon annan tid att visa trädgården fanns inte den här veckan.

15392-130
Åbergs trädgård utanför Ystad

Igår var jag i Ystad som jag gillar och strax utanför ligger Åbergs trädgård. Det är Lena Åberg som driver stället tillsammans med sin man. Hon har medverkat i TV:s Gröna rum många gånger och har skrivit flera trädgårdsböcker. Jag pratade med henne om hur jag skulle få Perovskia att trivas i mina trakter och hon berättade att jag skulle skapa en mikromiljö med stenar och sandblandad jord i ett lugnt läge.
15392-129

Jag bor i Brantevik men har nästan inte sett någonting av den här vackra byn så idag ska jag vandra runt i här och fotografera och besöka sjöfartsmuseet. Vandrarhemmet här heter Råkull och har fina moderna rum och läget är bra ovanför hamnen. Har dock insett att jag inte är någon campare eller vandrarhemsmänniska. Nästa gång ska jag hyra ett privat rum eller bo på hotell. Det är ett evigt springande utanför min dörr och köket ligger just utanför. Där tillbringar några av gästerna större delen av sin semester verkar det som. Där lagas det mat och jag tror att de bakar också. Själv använder jag inte köket alls utan sover endast i rummet för att sedan vara borta från vandrarhemmet hela dagarna. Nej?det är för mycket ljud för mig.

De senaste dagarna har det regnar och det regnar även nu när jag sitter i mitt rum och skriver det här och regnet behövs verkligen här, de flesta gräsytor är helt gula av torkan. Nu ska jag åka in till Simrishamn och låna uppkopplingen igen så att jag kan lägga ut det här. Startar färden uppåt tidigt i morgon bitti

Kommentarer
Postat av: Ingmarie

Låter som du haft otur med trädgårdsspaningar där nere bror. Och vad det gäller boeendet så tror jag du passat bättre på" sköna rum" i skillinge. Där fanns endast ett fåtal rum och inget gemensamt kök.
Frukost kunde man avnjuta i en liten mysig trädgård i lugn och ro och där toner av klassisk skön musik kunde anas från salen intill.
Hoppas du får en bra resa hem och kanske någon vacker park lockar dig på vägen.

2006-08-10 @ 11:35:12
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Brantevik är vackert men jag lovar att det blir Skillinge och sköna rum nästa gång syster. Nu ska jag fortsätta att jaga mitt försvunna minneskort till kameran. Troligen så stal någon det i fotobutiken igår då jag tankade bilder till cd. Suck! Som tur var så har jag alla bilder på skiva.

2006-08-10 @ 12:11:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0