Site Meter

Brantevik-Stockholm

Så var man hemma igen efter en lång resa idag på ungefär 65 mil. Det regnade och åskade när jag lämnade Österlen och när jag körde ut ur Österlens port, dvs. Brösarps backar så var jag helt säker på att jag snart återvänder hit igen.

15392-127
Visingsorgs slottsruin

I Gränna tog jag båten över till Visingsö där jag såg örtagården och åkte buss runt ön. Det var ett par till på bussen och efter halva resan var jag ensam som ville se ön från bussfönstret. Det kanske inte var så konstigt att så få ville se ön. Jag är grymt besviken på Visingsö. Varje gång jag åkt E4:an så har jag blickat ut över Visingsö som ser så vacker ut där mitt i Vättern. Nu behöver jag inte fundera mer. Tycker att landskapet liknar rysk eller polsk landsbygd...eller som jag föreställer hur de ser ut. Tyckte däremot att den lilla campingen vid Erstad på norra ön låg väldigt fint till och området är ett naturreservat. Det var tur att jag sa ifrån mig rummet på vandrarhemmet som låg mitt på ön...skulle ha blivit helt galen där ute i mörkret....inget hav...inga hamnkrogar!
Trädgårdsspaning på örtagården kommer senare.

Har ett gäng trädgårdsspaningar som ska ska putsas lite och jag kommer att lägga ut dem efter hand.

Norrvikens trädgårdar vann tävlingen om att bli Sveriges vackraste park, helt rätt tycker jag. Det är nog tio år sedan jag var där men minns att den är mycket vacker. Se Flitiga Myrans inlägg här.

Kommentarer
Postat av: LillaB

Har också tittat ut över Vättern när man åker E4. Och undrat hur det ser ut där. Ön ser ju så grönt inbjudande ut. Ibland insvept i dis. Lite sagoaktigt ligger den där. Bara åtkomlig per båt.

Efter den här rejäla dissningen av Visingsö så avstår jag mer än gärna ett besök där. Jäkligt praktiskt att ha Spanare ute som rekognocerar och hittar pärlor samtidigt som varningsflagg dyker upp då och då.

2006-08-13 @ 20:39:19
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Oj...nu känner jag ett stort ansvar här plötsligt. Nu kommer säkert Sveriges befolkning att kolla spanarbloggen innan de ger sig ut på resa framöver. Tänk om jag bara var på dåligt humör och lite skakig att lämna lugna Österlen för verkligheten igen. Men nej....Visingsö var inte bra...bort bort.

2006-08-14 @ 20:16:52
Postat av: Anneli

Hmmm, vad trist. Jag åker nämligen till Gränna på torsdag, ska fira bröllopsdag på Västanå slott. Tanken var en dagsutflykt just till Visingsö som jag drömt om länge, just för att ön ser så magiskt vacker ut från fastlandet....nåväl, jag kanske hittar nåt som du missade:)

2006-08-14 @ 23:35:31
URL: http://flitigamyran.blogg.se
Postat av: Olekaia

Hi, cool site. What CMS is it?

2009-06-08 @ 09:15:50
URL: http://olekaia.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0