Site Meter

Vecka 7, 2024 - I vintergäckens tid

 
 
 
Ny snö hade fallit över huvudstaden och jag tänkte fotografera snöfyllda gränder i Gamla Stan. Som vanligt var det varmare inne i den gamla stadens trånga kvarter och snön var mer en sörja. En promenad i gränderna är dock alltid värgörande, liksom  afternoon tea på ´´Under kastanjen´´ vid Brända tomten. 
 
Inne på Chritoffers blommor vid Kåkbrinken fick jag en dos av färglada blommor, vilken var gott denna slaskiga februaridag.
 
 
Tyska kyrkans gård är Gamla Stans äldsta gröna rum och jag önskar att den togs om hand på ett mycket bättre sätt. Som det är idag så stympas all växtlighet regelbunder vilket gör att växterna aldrig hinner visa sitt naturliga utseende. Att lindarna hamlas säger jag inte så mycket om i dett trånga utrymme, men att buskarna ´´vaktmästarbeskärs´´ på den här historiska och vackra platsen tycker jag är sorgligt. 
 
 Evert Taube uttrycker sin kärlek till Stockholm på Riddarholmen.
 
 
 Vid den japanska dammen i Bergianska trädgården blommar äntligen den kinesiska trollhasseln.
 
 Även i Konradsbergsparken på Kungholmen hade trollhasseln slagit ut.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Liza

Mer snöblask idag men det gör inget, ljuset gör att det känns positivt. Härligt med trollhasseln, måste kolla här hemma i radhusområdet, det finns en del trivsamma små trädgårdar.

2024-02-19 @ 09:15:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0