Site Meter

Stockholms vackraste plantering just nu!

 
 
15 maj 2018
 
 
Det här högtrycket som parkerat över Stockholm i en vecka nu, har gjort att växternas blomning sker i en rasande takt. Jag hinner inte med att bevaka det som jag tänkt den här våren/försommaren och har känt mig lite stressad, trots att jag är ledig varje dag. Det har även känts som om jag upprepar mitt fotograferande i Stockholms gröna rum. Att jag tagit liknande bilder under tidigare vårar.
 
Men så kom jag upp till Rosendalsterrassen i morse och jag blev sådär lycklig som man blir när något sticker ut och skiljer sig från allt annat. När något blir bättre än bra. Som när Djurgårdsförvaltningen trädgårdsmästare Cecilia valde dessa tulpaner till planteringen rund Svan-dammen där uppe på den vackra Rosendalsterrassen. 
 
Jag träffade Cecilia där och for runt med min kamera och bara öste beröm över den här kompositionen! Tack för att jag slipper känna att jag upprepar med mina bilder! Det här var något helt nytt och fantastiskt vackert! 
 
Tulpanerna är:
 
Belicia, den fyllda vita med rosa kanter.
Jackpot, den purpurvioletta med rosavit kant.
Verona, den fyllda gula som doftar så fantastiskt.
 
 
 
Trädgårdsmästare Cecilia Adén bland sina tulpaner!
 
Stora vackra, blommande blodhäggar bildar tak över tulpanplanteringen!
 
Blodhäggens blommor
 
 

Kommentarer
Postat av: Nathalie Isaksson

Åh, vad vackra tulpaner! Aldrig sett sådan sort förut

2018-05-15 @ 17:18:53
URL: http://nathalieisaksson89.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Ja visst är de vackra Nathalie!

2018-05-15 @ 21:02:50
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Borit

Det är bland det vackraste tulpanodling jag sett i mitt liv! Hinner inte åka till Stockholm för att se dom i verkligheten tyvärr! En fråga till Cecilia ; kommer denna vackra plantering vara likadan nästa vår? Så jag kan planera in en resa.

2018-05-17 @ 08:22:31
Postat av: Borit

Det är bland det vackraste tulpanodling jag sett i mitt liv! Hinner inte åka till Stockholm för att se dom i verkligheten tyvärr! En fråga till Cecilia ; kommer denna vackra plantering vara likadan nästa vår? Så jag kan planera in en resa. Borit

2018-05-17 @ 08:24:30
Postat av: Hasse Wester

Ja men visst är den underbar Borit! Cecilia brukar variera sorter år från år, men jag ska fråga om hon kan göra exakt likadant nästa år...

2018-05-17 @ 19:26:31
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0