Site Meter

Haninge tulpanfestival

 
 
 

Vi vistades hela dagen ute i Haninge för att lyssna på föreläsningar och vandra bland mängder av tulpaner. Den här tulpanfestivalen var ett samarbete mellan Haninge kommun och det Holländska lökföretaget Verver och jag fick möjlighet att för en dag tillhöra Kungliga Djurgårdsförvaltningen…! Vi fick se härliga kompositioner av vackra tulpaner och lyssna på intressanta föreläsningar, bland annat av grus-och sandodlaren Peter Korn, som jag har haft lite svårt att förstå om jag ska vara ärlig.

 

Jag som älskar lummiga och lite överväxta romantiska trädgårdar, hur ska jag kunna ta till mig växter som trivs i sand och grus och i en karg miljö? Men efter att ha hört Peter berätta om sin trädgård och sitt intresse för växter som egentligen klarar sig helt själva, eller nästan i varje fall. När hans alp-klipp-växter etablerat sig, behöver det ingen skötsel alls, mer än att de på hösten måste klippas ned och att allt organiskt material då måste avlägsnas, för att det inte ska bildas någon jord till dessa växter, då förstod jag hans passion för dessa växter, på något sätt.

 

Det var en intressant dag och jag träffade flera trädgårdskompisar, bland annat jobbade Mariana Vodovosoff här i kulturhuset där vi vistades och hon var vår värdinna idag.

  

 
 Tyvärr vet jag inte namnet på Ververs lökexpert!
 
Virilily pink
 
Peter Korn och Anders Stålhand diskuter växter!
 
 Dagens värd för Tulpanfestivalen var Mariana Vodovosoff
 
Skottkärror med tulpaner har placerats ut och tanken är att vem som helst ska kunna välja en ny plats här i byn, åt dessa blomsterkärror!
 
Trädgårdsmästarna Cecilia, Micke och parkchef Gunnar från Djurgårdsförvaltningen diskuterar tulpaner...eller om det är den stundande lunchen!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Per

Vilket tuplan-eldorado, som ett svenskt Keukenhof (light)!

2018-05-18 @ 12:31:29
URL: http://whatgoodami.blogspot.com
Postat av: Per

eller tulpan-eldorado, som man också kan skriva det... :)

2018-05-18 @ 12:33:39
URL: http://whatgoodami.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0