Site Meter

Funderingar kring sociala medier

Sociala medier har blivit en självklarhet för de flesta av oss idag, men hur vi använder Facebook, Instagram, bloggar eller vad det nu är, har förändrats. Jag brukar gnälla att allt har blivit så flyktigt sedan tiden då sociala medier endast bestod av bloggar, men jag förstår att människor inte har varken tid eller intresse av att fördjupa sig i vad okända personer har att säga på Internet.
 
För mig är bloggen det som är viktigt och jag har skrivit den nu i snart 13 år. Den är min dagbok på nätet helt enkelt! I skrivande stund har jag publicerat 3580 blogginlägg sedan starten 2005. Det finns 26 511 bilder i bloggen och allt finns att se i arkivet som är placerat i menyn till vänster i bloggen, där finns även en sökruta som fungerar precis som Google, men som endast visar det som finns i min blogg. 
 
Bloggen
 
 
Facebook
 
 
Min privata Facebook är inte alls viktig för mig och jag försöker att minska användandet av den platsen. Däremot så är det roligare med den Facebooksida som jag startade när boken Stockholms gröna rum som släpptes på våren 2013. Där finns idag 5 390 följare och jag lägger ut bilder på Stockholm nästan varje dag. Där brukar jag även länka till min blogg. Tyvärr är det inte så många som brukar klicka in på länkarna, men som sagt, jag fattar att folk inte orkar! För de flesta är det bilderna på Facebook som är intressanta.
 
Instagram
 
 Instagram har jag mest för att helt kravlöst kasta ut lite bilder!
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Jag för min del gillar bloggen mer än de andra medierna.
Tycker att kombinationen med text och bild är mer givande.
Om inte jag hade haft trädgårdsbloggar att läsa när jag var ny inom trädgård så hade jag inte kunnat hälften så mycket som jag kan idag!
Brukar tänka på dem som precis blivit med trädgård och de flesta bara lägger upp bilder på Insta. En bild. En mening.

Snyggt, men inte så lärorikt på sikt!

Så jag fortsätter blogga jag med!

//Veronica

2018-01-18 @ 19:32:37
URL: http://sandacottage.blogspot.se/
Postat av: Ingrid T

För mig är det bloggen som gäller. Har inte ett Facebook- konto ens. Har svårt för all snuttifiering överallt och dessa uppmaningar till "gilla". Ser fram emot dina fortsatta blogginlägg alltså.

2018-01-21 @ 10:28:28
Postat av: Hasse Wester

Jag håller med dig Veronica!

2018-01-22 @ 15:43:16
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester


Roligt att du föler bloggen Ingrid!

2018-01-22 @ 15:44:23
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0