Site Meter

Vila på Öland

 
 
31 augusti - 3 september 2017
 
 
Att vila är underskattat i vår stressiga tid, där aktivitet och träning har blivit som en ny religion. Själv känner jag ett stort behov av att vila och därför kändes det skönt att checka in på Drottning Victorias vilohem på Öland, som ligger med gångavstånd till Solliden och Borgholms slottsruin. Det var Cecilias idé att besöka det här vackra vilohemmet och just nu i september är det Öländska landskapet rent meditativt, med sina öppna vidder, där himmel, hav och alvar smälter samman vackert och harmoniskt.
 
Den första kvällen blev mycket speciell eftersom vi var de enda gästerna den här torsdagen i början av september, de övriga gästerna skulle komma på fredagen. Det betydde att vi hade hela anläggningen med den stora trädgården, helt för oss själva och vi satt länge ute i den sommarlika kvällen, innan vi motvilligt i mörkret, drog oss inomhus. Vi fick ett bra rum i Boströmska villan som ligger just intill en magisk mullbärsallé, som gjorde mig galet trädlycklig. 150 år gamla träd som böjde sig gudomligt vackert och en aning krångligt åt alla håll och där bären just började mogna. (mer om mullbärsträden i ett senare blogginlägg)
 
När vi anlände på eftermiddagen, vandrade vi in till Borgholm på stigar med lummig grönska, men vi fick även se stora bestånd av almar som dött av almsjukan och det såg verkligen sorgligt och dramatiskt ut. Resdagen och besöket på Solliden hade gjort oss en aning trötta, men behagligt trötta och vi åt och drack i trädgården och planerade våra tre dagar på den långa vackra ön. Det sägs att det spökar här på vilohemmet, men det enda spölika jag hörde var en fågel som skrek i natten.
 
Att ha en hel frukostbuffé för oss själva kändes lyxigt! Personalen var trevlig och vi pratade om platsen och om mullbärsallén och de lovade att ta fram gamla bilder som visade hur allén såg ut en gång i tiden. Efter frukosten åkte vi hem till min bror och hans fru i Rälla, där de bott nu i några år och vi fick ännu en liten frukost. Vi ses inte så mycket nu för tiden min bror och jag, så det var ett riktigt trevligt besök. 
 
Vi begav oss ner mot södra Öland den här fredagen! Mer om det i nästa blogginlägg!
 
 
 
Cecilia smakar mullbär.
 
Här i Boströmska villan bodde vi.
 
Huvudbyggnaden (Cecilias bild)
 
Det var tänkt att vi skulle bo i den här charmiga villan, men vi blev uppgraderade till Boströmska villan!
 
På lördagen besökte vi norra delen av ön och så här glad var Cecilia på Neptuni ängar, trots regnet!
 
 Det blev ett snabbt besök på Böda sand och när stranden var så här folktom, kände jag mig fri...
 
 Ett måste när man besöker Öland!
 
Vid Rälla, klättrade denna Bokharabinda och ännu en gång förstår jag varför den kallas ´´akitektens tröst´´
 
Petuniaurnorna vid Färjestadens hamn var mycket vackra!
 
 Visst blir man lite ledsen när almsjukan dödar en hel almskog!
 

Kommentarer
Postat av: Per

Ser härligt ut! Det måste vara perfekt att besöka Öland så här efter den värsta semesterperioden.

2017-09-05 @ 19:49:14
URL: http://whatgoodami.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Ja det var ljuvligt Per! Semesterperioder är inget för mig!

2017-09-05 @ 19:51:14
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0