Site Meter

Mellan Drottningholm och Kina slott

 En helt underbar beskärning av lindarna vid Kina slott!
 
Med risk att få en överdos av allt det fantastiskt blommande vackra nu Mellan hägg och syren, så åkte jag ut till Drottningholms barockpark för att få lite ro i skönhetssinnet. Nu vill jag ha strikt symmetri, balans och harmoni. Mina steg var mycket långsamma när jag vandrade i de stora lindalléerna och jag tänkte tillbaka på tiden då alléerna renoverades och över 800 nya lindar planterades. Några enstaka ihåliga anekdotträd sparades.
 
Visst fungerade det! Jag tyckte inte alls att det var tråkigt med det strikta, utan det gav mig ett lugn idag. Kaffet drack jag vid serveringen intill Kina slott.
 
Penséutställning vid Kina slott.
 
Det brukar vara problem med buxbomen i den här ganska utsatta parken, där isande vindar får fart under vintern och buxbom lever ju egentligen här på gränsen vad den tål i Sverige. Men nu i år är den väldigt fin vad jag kunde se!
 
Nu varnar jag känsliga personer för tråkiga turist/vykortsbilder på slottet. Min fantasi att hitta nya sätt att fånga Tessins vackra slott på bild, infann sig inte. 
 
Jag var nästan helt säker på att jag skulle ´´slippa´´ min favorit häggen om jag begav mig till Drottningholm, men icke! Den här rebellen har smygit sig in i de tuktade lindhäckarna. Häpp!
 
Nej det här är inte ett ihåligt gammalt häggträd, utan ett så kallat anekdotträd som sparades när de över 800 nya lindarna planterades i parken. Läs mer om Drottningholms lindar här!
 
Vattenkaskaderna plaskade.
 
 
På Drottningholms växlar man snabbt mellan olika trädgårdsstilar. Den stora barockparken framför slottet och den rokokoliknande trädgården vid Kina slott, samt den mer naturlika engelska parken väster om slottet.
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena Helldner

Vi besökte Drottningholm i söndags och du har verkligen lyckats fånga allt det vackra vi såg då på bild. För första gången kom vi in i Evert Lundquists ateljé bakom Kina slott, sevärt, och upptäckte också att det finns många vandringsleder på Lovön. Det får bli flera besök i de trakterna framöver.

2017-05-23 @ 22:40:26
Postat av: Hasse Wester

Tack! Ja det är en vacker trakt där ute!

2017-05-24 @ 16:02:09
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0