Site Meter

Besökte Olof, Hjalmar, Johan Tobias, Thor och boken

 
Jag vet att det inte är någon sensation att visa snödroppar och vintergäck nu, men jag kände ändå för att pryda det här blogginlägget med blommor. Vi är väl ganska törstande efter vårtecken nu, eller hur? Det är på Adolf Fredriks kyrkogård som några av Stockholms tidigaste vårblommor visar sig och eftersom jag var på väg till Stadsbiblioteket på Sveavägen, så kunde jag inte låta bli att besöka dessa vårens budbärare.
 
Tanken var att jag skulle vandra i Stockholm idag, men vädret var inte så inbjudande och jag får helt enkelt vänta ännu en tid på en skön huvudstadsvandring. Det småsnöade och stockholmarna gömde sig under luvor och halsdukar. Jag tittade in på bokrean i Akademibokhandeln på Odenplan och jag upplever den här rean som den tråkigaste någonsin, inte en enda faktabok som tilltalade mig. Skönlitteratur lyssnar jag på nu för tiden med hjälp av Storytel och just nu så läser Helge Skoog Vävarnas barn av Fogelström, på jobbet, i bilen och på stan. Absolut inte i nya sängen - då somnar jag direkt! Väl hemma i nästet, såg jag Kalla bryta staven på tremilen och släppa förbi fyra pigga norskor som åkte ifrån allt och alla. Häpp!
 
På Adolf Fredriks kyrkogård finns alltid friska blommor på Olof Palmes grav. På kyrkogården ligger även Johan Tobias Sergel, Hjalmar Branting, Thor Modéen och Anders de Wahl begravda.
 
När jag ändå sökte böcker på stadsbiblioteket, så hälsade jag på min egen bok.
 
I Observatorielundens park ner mot stadsbiblioteket renoveras just nu vattenfåran. Entreprenör är Bite mark & anläggnigar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0