Site Meter

Paris - Rue Crémieux

 
25 november 2017
 
Den här 144 meter långa gatan med de oerhört charmiga små husen, ligger i 12:e distriktet i Bastille-området och just den delen av staden är nog annars den absolut tråkigaste och ocharmigaste delen i hela Paris! Men så finns den här färgsprakande lilla gatan med småstadskänsla som lyser upp, mitt i allt det tråkiga!
 
Att gatan liknar Londons Portobello road, verkar ha fått många instagrammare att vallfärda hit. Den här lugna gatan har tydligen blivit en mycket populär plats för de som vill ha många likes i sociala medier och de stackare som bor här har nu till och med satt upp skyltar med fotografering förbjuden. Här poserar tjejer som ofta håller i dörrhandtagen till bostäderna, så att det ska se ut så att de bor där.
 
Gatan är belagd med gatsten, men för några år sedan var det tänkt att gatan skulle asfalteras, men då protesterade de boende och hindrade arbetet.
 
Gatan döptes 1897 till Rue Crémieus efter advokaten, journalisten och författaren Gaston Cremieus, som var en stor försvarare av arbetarklassen.
 
Den stora översvämningen av Seine 1910 i Paris gjorde stora delar av huvudstaden var översvämmat i en veckan. I nr. 8 finns en markering hur högt vattnet steg under den veckan.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Den gatan var nog något av det vackraste jag sett i en stad.
Tänk att säga, du hittar mitt hus utan vidare, jag har ett målat blåregn över dörren.

Hälsningar
Britt

2017-12-04 @ 14:09:08
Postat av: Hasse Wester

Vad roligt att du tycker så Britt! Ja det var verkligen en mysig liten gatan!

2017-12-05 @ 18:27:05
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0