Site Meter

Boken kommer att heta ´´Stockholms gröna rum´´

 
 
Min bok kommer att heta ´´Stockholms gröna rum´´ och ska välta kiosker i april nästa år...!  
När det i våras blev klart att jag skulle skriva den här boken fylldes jag av både skräck och förtjusning. Vilken ära att få göra en bok om Stockholms trädgårdar, men inte kan väl jag? Efter att ha bloggat i sju år skulle jag plötsligt skriva något som blev tryckt på papper. En riktig bok. Jag förstod då inte hur mycket arbete som ligger bakom en bok.  
 
 

Eftersom jag har tagit alla bilder själv så ägnade jag hela sommaren åt att ränna runt med kameran i parker och trädgårdar under all min lediga tid. På sensommaren började skrivandet på allvar och då framstod sommarens fotografering som rena semestern. Att skriva korta blogginlägg är enkelt och lustfyllt, ett flöde som snabbt fångas upp för att sedan försvinna långt in i dunkla bloggarkiv, men kanske inläggen någon gång trots allt dyker upp i några googlesökningar.  

Böcker står i bokhyllor och finns på bibliotek! Att skriva bok är alltså något viktigt, ansvarsfyllt och lite högtidligt. Nu har jag inte bara mig själv att tänka på utan det är flera människor inblandade och jag förväntas att leverera något som ska sälja. 

Att skriva ner texten till de olika trädgårdarna gick ganska bra och även om jag förstod att de behövdes snyggas till så fattade jag aldrig vilket oerhört slitigt jobb det var att få till ett passande språk och att få alla texter att bli hyfsat korrekta. Hade jag inte fått hjälp av min dotter att få ordning på alla mina texter så vet jag inte hur det hade gått. Nu har redaktören fått allt material och vi kämpar tillsammans för att komma överrens om slutresultatet. Det är en lång tung väg kvar och ännu är det inte bestämt vilka bilder som blir med i boken. Det kommer att bli många bilder och jag vill verkligen visa hur vackra Stockholms trädgårdar och parker är. 
 
Stort tack till Allt om Trädgårds chefredaktör Viveka Ljungström som låtit mig göra den här boken! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0