Site Meter

Slow gardening

Alys Fowler har skrivit en bok om slow gardening. Den handlar om att arbeta långsamt i trädgården. Ingen bok man får av chefen direkt men tanken är ju fin. Jag firar ju 40 år som trädgårdsarbetare i juni och visst arbetade man fortare förr. Nu går det lite långsammare men man kanske också har blivit mer noggrann.
Jag har inte läst boken men när man ser att den handlar om att ´´jobba med naturen i stället för mot den, för största möjliga utdelning och njutning, men till lägsta kostnad och miljöpåverkan´´.....då blir man ju intresserad.
Man kanske skulle beställa den...trots att högen av olästa böcker bara växer här hemma.




Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra att ha en massa olästa trädgårdsböcker den dagen man inte orkar resa sig upp, så beställ du! =)

2010-04-05 @ 08:47:54
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ok...

2010-04-05 @ 08:57:32
Postat av: Monika

Det behövs mera Slow i dagens samhälle - jag har en bok som heter Cita Slow (finns i verkligheten)och säkert nå´n om Slow food också...vi ska ta det lugnt helt enkelt, leva i nuet för när ska vi annars leva?

2010-04-05 @ 10:05:51
URL: http://icole8.wordpress.com
Postat av: erik

av en slump insåg jag att ditt jobb ligger precis nästan där jag är. praktiserar på skillebyholms trädgård. har en väldigt intressant bok som beskriver sveriges trädgårdsnäring 1939. fanns så sjukt mycket handelsträdgårdar på den tiden helt fantasiskt! då odlades melon i bänkfönster som aldrig förr eller senare? :)

boken nämner engsholms trädgård, hör de till engholmsslott må tro?



han är varmt välkommen å kika i böckerna om tid och lust finnes

2010-04-05 @ 13:41:26
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Monika: Slow food är bra...men ett hot mot McDonalds.



Erik: Det låter mycket intressant med den där boken. Vill gärna se vad som kan stå om Engsholms trädgård.

2010-04-05 @ 14:43:36
Postat av: erik

helt fantasik bok, drömmer mig bort ofta. adressen är pilvik så blir lite fundersam på om engholms trädgård hänger till slottet, pilvik ligger väll typ vid saltåkvarn? men kom gärna förbi å kolla som sagt! prata trädgård :)



vore jättetrevligt å komma och hälsa på slottsträdgården någon gång!



2010-04-05 @ 19:54:45
Postat av: simino

Jag har boken och jag tycker inte att den var riktigt så bra som jag hade hoppats. Det är ganska mycket en nybörjarbok (hur man tar hand om sin jord, tex) och presenterar egentligen mer ett ekologiskt och ekonomiskt förhållningssätt typ driva från frö och samla in fröer med vissa associationer till guerilla gardening och möjligheterna att odla där man kan tex i gamla olivoljeburkar, inomhus eller på fönsterbrädan.Rätt så hippie med andra ord men på nåt ganska osexigt vis, tyckte jag. Min rekommendation är att bläddra i den innan man köper den.

2010-04-07 @ 09:34:21
Postat av: Linda H Axelsson

Hej!



Jag har just läst Slow gardening och blev lite besviken. Det där med slow känns mest som ett sätt att marknadsföra boken och finns mest med i förordet. Hade verkligen velat läsa om just långsamheten.



Håller med om att det i övrigt är en bok om nybörjarodling. Men, här och där finns det små tips som är intressanta.



Ha en bra dag!

//Linda

2010-04-14 @ 09:59:08
URL: http://krukmakerskan.blogspot.com/
Postat av: liss

Hej hej, vackra bilder och intressant läsning, jag har bara en fråga, jag undrar en sak om trädgårdsstil historia, jag vet att det finns Barrock, romantiska och någon tysk park, har du någon aning om vart man kan få information om de olika stilarna som finns innom trädgård?? tacksam för svar

2010-04-14 @ 14:14:49
URL: http://beautysweetlove.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

simino: Tack för tipset.



Linda H Axelsson: Mm...lite vilseledande marknadsföring då som det verkar.



liss: Det finns flera böcker att läsa om trädgårdsstilar. Titta i min kategori om Trädgårdsböcker.

2010-04-14 @ 17:47:58
Postat av: Emily

Hej!



Jag håller med Linda. Det är fina odlingsråd, men som sagt mest odlingsråd. Jag skulle säga att det är en trädgårdsbok mycket mer än vad det är en slow bok.



Långsamheten i slow-rörelsen är något de flesta av oss kan ta till oss. I Sverige är det jag som startat slow garden och jag inriktar mig mer på trädgård och hälsa än på konkreta odlingsråd. Hur vi mår bättre av att leva i ett långsammare tempo och ta inspiration från trädgård och natur! Jag brukar läsa Slottsträdgårdsmästarens blogg, tycker att den är behaglig och ofta fina bilder!

2010-04-21 @ 10:26:59
URL: http://slowgarden.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0