Site Meter

Helgen närmar sig



Nu börjar det kännas tungt och om en vecka får jag en efterlängtad semester. Tunga jobb nu i parken och massor av uppgifter som måste bli klara i morgon.
Egentligen borde jag hålla mig borta från allt vad växter och trädgårdar heter nu i helgen men jag måste slutföra ett uppdrag först. Känner mig ganska sliten både i kropp och själ just nu och den kommande vilan är behövlig.

Mina närmaste försvinner från stan nu och jag får alltså kämpa på en vecka till innan det blir  några veckors vila, en vila som kommer att bestå av två resor. Parken är mycket vacker nu med mängder av blommor  och den börjar även bli putsad och fin nu inför verksamhetens start på måndag.
All blomning är mycket senare i år än normalt och Bonicarosorna som jag brukar stänga in med galler brukar vara i full blom nu men jag ser mest knoppar i planteringarna.

Stormhatten ovan brukar nästan vara utblommad och även lavendeln. Honungsrosen vid parkeringen har visserligen haft sin bästa tid men den lyser fortfarande vit i skymingen. Vet inte om jag upplevt en så sen blomning under de elva år som jag jobbat i slottsparken.

Att fjärilarna skulle ha hållit sig undan på grund av regn tror  jag inte på eftersom vi haft ganska bra med sol här, det beror nog i stället på den kalla våren och försommaren. Visst har det kommit fjärilar igen men inte alls så många som förra sommaren.


Mignondahlia



Spirstånds - Ligularia przewalskii


Kransveronika - Veronicastrum virginicum

Det är dottern som har varit ute med kameran igen....

Dagens låt
.


Kommentarer
Postat av: Annelie

Hoppas Du får en LUGN och SKÖN helg då Du hinner vila upp Dig. TACK för dagens underbara bilder.

2009-07-30 @ 20:22:29
Postat av: Pia

Jättefina bilder! Den lilla dahlian är verkligen söt, fin gul färg. Du får försöka att slappa lite i helgen så att du orkar med den sista arbetsveckan. Ha nu en riktigt avkopplande helg!

2009-07-30 @ 22:00:21
Postat av: Ramona K

Du behöver säkerligen dina lediga veckor nu. Det kanske inte är någon tröst när du känner dig så sliten, men tänk på att du genom ditt yrkeskunnande även skapar vackra levande "tavlor". Det du gör uppskattas av så många - både på din arbetsplats och via nätet. Ta många minipauser, kryssa av dagarna på din almanacka, lyssna på fåglarna (men hos oss tycker jag de har varit ovanligt tysta de senaste veckorna...) Snart har en vecka gått och du är en fri man.

TREVLIG helg

Ramona K

2009-07-30 @ 22:41:34
Postat av: Lillebeth

Du skriver det jag tänker: det är faktiskt senare i år det mesta. Och du, ha en underbar och välbehövlig vila för jag vill inte mista ditt bloggande!

2009-07-31 @ 10:01:22
URL: http://vidbergetsfot.blogspot.com
Postat av: Londongirl

Underbara bilder som vanligt här! Jag hoppas du får en skön helg med lite vila här och där. Det är så trist i stan nu tycker jag. Alla är bortresta och det är mest turister som irrar omkring.

Jag ska tillbaka idag och ska försöka packa om och ta mig ut till ön så fort som möjligt igen.

Ha det gott!

2009-07-31 @ 11:07:55
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Annelie: Tack, jag ska vila så gott jag kan. Trevlig helg!



Pia: Tack, ha en skön helg själv.



Ramona K: Tack för dina fina ord. Lunch här i ensamheten i slottsparken nu och jag ska göra de sista uppgifterna innan jag drar hem till stan. Nästa vecka drar verksamheten igång här igen och det känns mycket bra. Ha en skön helg.



Lillebeth: Lovar att vila och även att vräka ut blogginlägg....

Ha det skönt i helgen!



Londongirl: Visst är stan konstig nu när alla som bor här är borta men jag gillar de riktigt tidiga morgnarna. Orkar jag ska jag ta mig upp någon av helgdagarna och ta mig in till stan och fota...och filma! Ha det gott du också och njut på din ö.

2009-07-31 @ 11:39:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0