Site Meter

Lite hängig

Januari är en märklig månad. Man letar efter vårtecken trots att det är mitt i vintern. Man pratar om att ljuset återvänder trots att dagarna inte är en timma längre ljusa än då det var som mörkast. Eftersom det inte är någon snö här i Stockholm så tittar en och annan snödroppe upp i planteringar intill varma väggar och vi lyssnar noggrant efter talgoxens vårsång. Trädgårdsmässorna närmar sig och igår då jag besökte tulpanens hus var det som att befinna sig i månaden maj för en stund.
Tänk om man kunde lära sig att ta en månad i taget och inte stressa fram våren. Jag antar att det är avsaknaden av snö som gör att man inte kan finna sig i nuet. Från november till mars är som en enda lång höst.

Jag är ingen älskare av snö men eftersom det inte går att plocka bort november, december, januari och februari ur almanackan så går jag med på att ha ett vitt snötäcke någon månad för att slippa se alla brungrå nyanser ute.
Börjar fundera lite på vårens fototävling (för att stressa fram våren ytterligare...). Det mesta gick ju bra i november och jag tänkte snart ställa lite frågor till er om den kan göras på ett annat sätt eller om den ska bli som i höstas.....men det tar vi lite senare.

Dagens låt
Om det här är vintern med U.L

Kommentarer
Postat av: Ramona K

Vad jag tycker om denna bild! Kanske för att det är så jag känner mig just nu. Trodde jag hade blivit av med min förskylning men den hänger kvar. Trösten är att det känns värst tidigt på morgonen och blir mycket bättre längre fram. Är det inte samma sak med tulpanerna - att de kan rätta till sig när den värsta kylan/torkan är över om detta inte dröjer alltför länge?

Jag har samma känslor beträffande den svenska vintern. Det blir en evig längtan framåt. Räddningen för oss är växthuset men jag är än så länge ganske okunnig och oerfarenhen i sammanhanget. Bra med nya utmaningar.

Trevlig söndag

Ramona K

2009-01-18 @ 09:47:18
Postat av: Lilla B

Blev full i skratt när jag såg bilden. Det ser ut som om tulpanerna massprotesterar mot den jämrans vintern.

"Ska det vara på det här eländiga sättet så är vi inte med"

Vore jag så vig skulle jag göra detsamma!

2009-01-18 @ 13:19:22
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Lydia

Tusen tack för en titt på dina sidor, det var ett rent färgfyrverkeri med alla tulpaner! ;o)

Ha det så bra, Lydia

2009-01-19 @ 01:57:26
URL: http://lydiasgronafingrar.blogspot.com/
Postat av: Nattvakten

Även jag kände mig nere i helgen, piggade upp mig med att gå runt och kolla vad som överlevt kylan (än så länge) av buskar och träd. Verkar vara det mesta :0) Sen la jag upp en trädgårdsblogg, verkar vara ett bra bot mot vinterleda det här ;o)

2009-01-19 @ 19:37:59
URL: http://garden.brenne.se
Postat av: HelenJ

Jag håller med dig, snö hade gjort vintern betydligt lättare att uthärda...

Titta gärna in på min blogg, jag har en överraskning till dig!

/Helen

(som också bloggar på http://helenjs.tradgardsblogg.se, men den ligger ju nere för det mesta =( )

2009-01-19 @ 22:14:15
URL: http://gronafunderingar.blogspot.comg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0