Site Meter

Syrsorna tar vid

Augusti är den månad då fågelsången börjar tystna. De enda fåglar jag hör i parken nu är svalorna som fortsätter kackla och göra flyguppvisningar hela dagarna. Gråsparvarnas kvitter i slånsnåren hörs också men annars har konserterna i skogarna runt slottet tystnat för i år. Ett annat augustitecken är att jag börjar se kockar i vita rockar i trädgårdlandet som skördar grönsakerna som jag med mycket möda odlat från frö.
Ikväll jobbade jag sent och fixade i köksträdgårdslandet. Det var helt vindstilla och solen sken länge rakt in bland grönsaker och trädgårdsmästare.

Nu när fågelsången tystnar allt mer så tar syrsornas läte vid (de gnider täckvingarna mot varandra) och ikväll var det stor syrskonsert i parken. Det kändes riktigt mycket augusti, en månad som jag tycker mycket om. Tempot blir lite lugnare och sommarstressen lägger sig. Man behöver inte börja packa för strandliv så fort solen tittar fram mellan molnen och man behöver inte planera resor hit och dit i sommar-Sverige.
Nu kan man istället sitta ute i mörka ljumma kvällar med tända ljus och lyssna på syrsorna...om man befinner sig på landet. I stan kan man t.ex. äta middag på bergen utefter Brommas eller Fredhälls stränder eller sitta på ett café och njuta av stan.

Nu börjar det även bli skönt att vandra efter Stockholms kajer eller ´´strosa´´ på Djurgården igen och jag tror att kaffet smakar bättre på stans caféer nu i augusti än vad det gjorde i juli...
Nu börjar också fotbollssäsongen ute i Europa och speciellt då i Spanien även om inte ligan startar förrän i september. Den blir ju högintressant i höst med Zlatan som ny i Barca och Kaka och Ronaldo i Real Madrid.

Verksamheten är igång igen här vid slottet och det var skönt att se folk röra sig i parken efter fem veckors ensamhet. Ikväll sover jag kvar i rummet med utsikt och nu ska jag gå ner till bryggan och ta ett kvällsdopp.

Dagens låt...och årets största radiohit

Kommentarer
Postat av: Annelie

Hoppas Du fick ett skönt dopp.

Min favorit här nere(www.ribersborgskallbadhus.se) är att vid hyfsat stilla vatten simma en sista gång för dagen på solgatan innan jag cyklar hem.

Ha en fin kväll.

2009-08-03 @ 21:37:11
Postat av: Åsa!

Kvällsdopp, det är grejer det!

2009-08-03 @ 22:01:52
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Vilken fin beskrivning av den härliga månaden augusti... Min bästa tid är nu! Ingen stress! Det är lättare att njuta av dagen, att leva här och nu. Dessutom är vädret helt perfekt. Och jag har en semestervecka som jag bara skall fylla med saker jag VILL göra inga MÅSTEN!!!

Ha en bra vecka, snart har Du din välförtjänta semester!

2009-08-03 @ 22:07:57
Postat av: billan

Jaha, nu blev jag anonym igen. billan var det i kommentaren ovan:)

2009-08-03 @ 22:10:15
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com
Postat av: Annika

Så det är sysorna som låter! Jag trodde inte att de fanns hos oss, bara söderöver, och att det var gräshoppor som lät. Där fick jag lära mig något nytt!

2009-08-04 @ 07:58:27
URL: http://estassy-loven.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Annelie: Doppet var perfekt tack. Ditt badställe ser inte så tokigt ut heller...



Åsa: Visst är det!



billan: Du har en förmåga att smyga in kommentarer...

Hoppas du får en fin semestervecka och på fredag börjar mina två lediga veckor.



Annika: Visst är det syrsor som låter...

2009-08-04 @ 23:25:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0