Site Meter

Snö

15392-1902

Så kom då snön till Stockholm också och de gamla ekarna här utanför blev helt plötsligt vackra igen. Det är långt till den riktiga våren.

Igår beskar jag två äppleträd i parken och det går ganska bra med den där handikapp-sekatören, jag ska berätta mer när beskärningen är färdig. I vanliga fall brukar jag jobba effektivt och beta av vårjobben ett efer ett men i år måste jag variera arbetet för att inte anstränga min trasiga arm och det blir en aning förvirrande att gå från det ena jobbet till det andra. Från fruktträdsbeskärningen till att köra ris från trädfällningen förra veckan för att sedan elda och in till trädgårdsrummet för att så sommarblommor. Eftersom jag fortfarande jobbar halvtid så infinner sig inte den där känslan att jag gjort ett bra dagsverke när jag åker hem. Men jag har full koll på uppgifterna och parken kommer att vara vårfin efter nästa vecka.

Det jag sått hittills är blåsalvia, rosenvial, strandirisen ´Perrys Blue´ och trädpion från eget infångat frö i höstas. Vidare har jag sått tomat - Sungold, Chili och även Heliotrop och Aster-Callistephus chinensissom som ska vara till snittblommor på sensommaren. Resten sår jag efter påsk.

En sommarbild från 2007 med pioner vid Waldemarsudde passar bra idag.
15392-1902
.

Kommentarer
Postat av: Gunvor

Nog hade vi klarat oss utan den här snön. Även om det är vackert på din bild, så föredrar jag den vita trädpionen.
Glad att jag blev klar med frukträden i helgen. Det är förfärligt kallt åt fingrar och händer med snöiga grenar. Hade tänkt bli klar med en nödvändig tuktan av syrenbersån också, så jag kan ägna mig åt att elda grenar och annat trädgårdsskräp i påskhelgen. Jag är ju från västkusten och där brukar man tända påskfyr.

2008-03-18 @ 09:40:40
Postat av: Fundera grönt

Förstår att det känns ovant, men det låter som du grejar det fint, och du vänjer dig nog snart. Låter som att det är bättre för kroppen för alla att jobba så. I morgon ska jag också få så sommarblommor! (glad)

2008-03-18 @ 19:14:47
URL: http://funderagront.blogspot.com/
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Jag vet hur det känns, man blir liksom rörig i hjärnan. Försök att hitta en annan enhet på arbetet, byt ut uppgift mot geografiskt område tex. (Jag hoppas det där var förståeligt, konvalesensen gör mig trött och då bluddrar jag en aning.)

2008-03-18 @ 19:57:23
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gunnvor: Jag håller med dig, nu vill jag en varm vår.

Fundera grönt: Lycka till med sådden.

Parkettodlaren: Jag antar att du menar gott....även om jag nog inte riktigt är med i dina funderingar. Om jag skulle byta uppgift mot geografiskt område så skulle jag fly från fruktträden och bege mig till Maldiverna...

2008-03-18 @ 21:35:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0