Site Meter

Piet Oudulf i Skärholmen

Stefan Mattson slutade som stadsträdgårdsmästare i Enköping förra året eller om det var 2006 och började som chefsträdgårdsmästare i Svenska Bostäder här i Stockholm. Det måste ha varit en stor förlust för Enköping men de kanske har fått en bra ersättare, jag har inte någon koll på vem det är....kanske Ronja vet?

15392-1798
Drömparken i Enköping med Stäppsalvia i juli 2007

Svenska Bostäder har gjort en bra värvning kan man säga. Stefan Mattson har med goda medarbetare gjort Enköping till en av Sveriges absolut bästa parkstäder med flera vackra parker och med Drömparken som den vackraste, men i staden finns även mängder av små fickparker som de kallas. Drömparken har den världsberömda trädgårdsdesignern Piet Oudulf ritat och som jag tidigare berättat finns där bland de vackraste perennplanteringar man kan se

I dagens DN läser jag att Stefan Mattson åter igen ska samarbeta med Piet Oudulf.....i Skärholmen av alla platser.
På en gräsyta vid Vårbergsvägen ska Piet Oudulf nu skapa något speciellt kan man tänka. Ritningar är inte färdiga och hur det ska se ut finns väl bara i holländarens huvud ännu. Det är inte ofta jag befinner mig i Skärholmen men det här arbetet kommer jag att följa.
Stefan Mattson har som plan att rusta upp flera gårdsmiljöer i Stockholms förorter och det talas om Vällingby,
Grimsta, Hässelby, Farsta och Kärrtorp.
Jag brukar träffa Stefan Mattson på mässan i Älvsjö när de visar Enköpings parker där, jag vet inte om Svenska Bostäder ställer ut något på mässan...

Kommentarer
Postat av: Karin A

Det är nog nyttigt med lite förändring! Ska bli spännande att se vad som händer i Stockholm. Gröna gårdar och områden är viktigt. I Göteborg har flera bostadsbolag inlett samarbeten med trädgårdsmästare/designers och resultatet är väldigt lyckat för det mesta. Ger verkligen en lyft i dessa områden!

Härlig bild från Enköping förresten. Enköping och dess parker hoppas jag på att besöka lite längre fram i år.

Trevlig helg!

2008-03-01 @ 09:40:07
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Nina på Johangården säger

Drömparken i Enköping, där har jag varit. Helt underbart!

2008-03-01 @ 12:33:12
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Claus

Här visar miljön att salvian gör skäl för namnet. Bra med dessa projekt och att bostadsbolagen alltmer visar intresse för det.

2008-03-01 @ 13:39:21
URL: http://lotten5.blogspot.com/
Postat av: Kersti

Det låter spännande med gröna gårdar. TYcker att alla våra små små grönområden mellan husen där jag bor blivit försummade på senare år. Gångvägar växer igen och de som kommer och beskär verkar mer bara meja ner. Det är trist. Men vi i mitt flerfamiljshus har anekterat den grönyta som finns bakom huset. Vi har tagit hit folk som beskära de gamla fruktträden och vi nyplanterar. Stockholmstad klipper gräset. Det gäller att ha öronen öppna så vi hinner få undan trädgårdsmöblerna. En väldigt bra arbetsfördelning.

2008-03-01 @ 19:33:41
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Ronja

Javisst vet jag vem som är stadsträdgårdmästare i Enköping numera; han heter Tomas Lindvall och arbetade med Stefan Mattson så länge han var kvar. När Stefan blev tjänstledig för att prova på nya jobbet våren 2007 klev Tomas in som tillförordnad och när Stefan slutade definitivt var det Tomas som tog över.

Det ska bli spännande att se vad Stefan och Piet Oudolf hittar på i Skärholmen, och minst lika spännande att se hur Tomas väljer att förvalta Enköpingsskatten...

2008-03-01 @ 22:20:59
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin A: Jag har hört att Göteborg ligger långt fram vad gäller trädgårdar i bostadsområden och även Malmö tror jag. Enköping måste du besöka i sommar.

Nina: Håller med dig.

Claus: Det är som hela blå fält av salvian och det är mycket effektfullt.

Kersti: Låter som ni har bra sammanhållning i ert hus.

Ronja: Tack. Ja det ska som sagt bli spännande att följa bägge herrarnas jobb....

2008-03-01 @ 23:09:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0