Site Meter

Papperstidning/webbtidning

15392-1701Idag är det inte lika självklart med en papperstidning hem i brevlådan på morgonen som det var för tio år sedan.
Webbtidningen vinner mark men jag vet inte hur mycket papperstidningarna tappar....har inte hittat någon statisitk.
Vad är då för- och nackdelar med webb- och papperstidning?
Den stora fördelen med webbtidningar är ju att de hela tiden uppdateras.....papperstidningar känns inte längre lika aktuella. En annan fördel är att det är lätt att söka artiklar i en webbtidning som man kan spara ner eller använda länkar i bloggar mm. Nackdelen är att det är svårare att läsa från skärmen än från en papperstidning...tycker jag i alla fall.

Men å andra sidan kan man förstora texten på en dataskärm om man har problem med synen.

Fördelen med papperstidningen är att man kan ta den med sig överallt och att man inte blir störd av datorns alla möjligheter som gör att det blir svårare att koncentrera sig på artiklarna....mitt i läsningen ska man kolla mailen eller bloggen. Just nu har jag ingen papperstidning och jag saknar frukosten vid fönstret med kaffe, mackor och DN...och utan en surrande dator där hela världens tidningar kan plockas fram med några klick! Hittade det här om något som heter e-papperstidning.
Nu ska jag beställa DN:s papperstidning igen trots att ett gammalt problem då återkommer. När tidningsutdelaren levererar tidingen vid tretiden...så vaknar jag och då är det omöjligt att somna om.....jag får prova en månad!
Vad tycker ni? Har ni papperstidning hem till bostaden?

Uppdaterat
Nu har jag på prov beställt DN i en månad för 69 kr. För att slippa bli väckt av bullret i brevinkastet så tänker jag sätta en lapp på dörren att de lägger tidningen utanför på golvet....men jag vaknar ju av steg i trappan så det kanske är onödigt. Men jag kan ju skriva att de tar av sig skorna när de kommer in genom porten.

Ny headbild på min Trädgårdsspanarblogg....tack snälla Ann-Louise på blogg.se!
.


Kommentarer
Postat av: Lilla B

Trots att jag läser mycket nyheter på webben kan jag inte tänka mig att vara utan en morgontidning. De få gånger tidningsbudet missat vår rostfria låda känns fattiga. Frukost utan tidningen är som en halv måltid.

Ledig idag och kan verkligen få gotta mig till frukosten som strax är klar!
Trevlig fredag, Slottsträdgårdsmästaren

2008-02-08 @ 07:05:11
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Karin A

Det är svårt att få någon helhetsbild när man läser tidningen på webben. Jag gillar att bläddra i den även om jag inte hinner det varje dag. DN var bland det första jag beställde när jag flyttade hit (inte minst för att kunna läsa om vad som händer i stan). Ha en bra helg!

2008-02-08 @ 08:20:41
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Börje

Hej Slottsträdgårdsmästaren, kul att det börjar kännas bra med armen. Utan tidning på morgonen till kaffet. Är som en trädgård utan blommor.

2008-02-08 @ 08:49:59
URL: http://app.blogg.se/trackback/ping/14136939
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Det är hög tid att återskaffa pappers-DN. Ha ne fin fredag själv!

Karin A: Prasslet av papper och doften av trycksvärta kan man också sakna. Trevlig helg!

Börje: Så sant Börje. Lovar att beställa tidning idag. Ha en kanonhelg och hälsa M.

2008-02-08 @ 09:10:15
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Har försökt flera gånger att vara utan tidning och även välja ngn annan än DN, men det slutar alltid med att jag återkommer till DN papperstidning.

2008-02-08 @ 10:26:49
Postat av: sericea

Jag hinner inte läsa tidningen på morgonen, så jag läser den på jobbet, på lunchen o fikat och så. en papperstidningen läser man mera "pärm till pärm" så man ögnar igenom artiklar som man aldrig skulle läst på nätet. jag tycker nättidnigen är mera ett komplement, tex kolla om det hänt nåt lite snabbt.
att inte ha tidnigen på helgen är oerhört trist dock. och jag slår såklart ett slag för kära gamla GP! även om DN är en mycket värdig ersättare. :o)

2008-02-08 @ 12:52:45
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ulrika: Jag minns när jag var 13-14 år och jag var redan då intresserad av fotboll och hockey. När vårt hockeylag i Norrtälje hade haft bortamatch så satt jag tidigt på morgonen och väntade på DN som kom vid fyratiden och kastade mig på resultatsidan. Då var det ännu mycket långt fram till att internet tog över allt vad gäller information. Nu har man aftonbladets ´´mål för mål´´ på datorn och hör när alla lag gör mål...just i samma stund! Man behöver inte vänta på någon information längre.

sericia: Jag brukar också läsa DN på jobbet lite flyktigt men som du säger så är det på helgerna man saknar tidningen mest. Men nu blir det ändring!

2008-02-08 @ 13:04:15
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0