Site Meter

Rosenpelargoner

15392-1129

Pelargoner är en växt man nästan alltid kan lita på vad gäller utplanteringsväxter. Den blommar glatt hela sommaren och långt in på hösten. Den tycker om sol så somrar som den här kanske inte idealet men trots avsaknaden av sol och en del hårda regn nu på senaste tiden så blommar de vidare. De vanligaste peargonerna med stora blommor har dock fungerat som svampar nu i de sista regnen och ser inte så kul ut just nu men rosenpelargonerna är fortfarnade riktigt vackra. Eftersom de är mycket täta i växtsättet så brukar de ruttna en aning inne i blomman men har de ett skyddat läge så klarar de sig bra.

Den som är mest kunnig vad gäller pelargoner hos oss är min chef och VD för slottet. Hon tar sticklingar från sin samling på våren och jag försöker ge dem ett bra liv över sommaren. Jag är alltså inte så hemma på sortnamn här men vet att den rosa pelargonen på övre vilden är en Appleblossom. Hiitade den här sidan på internet. Jag ska försöka ta reda på vad den röda heter. Kanske någon läsare här vet?
15392-1130

Jag gillar den här sidan från SMHI. Dra med marlören över de olika tiderna så ser man hur regnet vandrar över landet.

Kommentarer
Postat av: Parkarbetaren

Mina rosenknoppspelargoner har också klarat den här sommaren bra. Det verkar som om de kommer igång lite senare med sin blomning.
Namnet på din röda tror jag att du kan få veta här: http://www.blommor.elnicohb.com/, en sida till där man kan få hjälp med pelargonnamn och där man kan drunkna i vackra pelargonbilder.

2007-09-17 @ 20:38:44
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkarbetaren: Tack för tipset.

2007-09-17 @ 22:02:17
Postat av: Calle

... och jag kan inte heller hjälpa dig. De enda rosenknoppar som jag själv har är 'Denise' och 'Happy Appleblossom Rosebud' och någon av dem är det i alla fall inte.

2007-09-18 @ 11:48:20
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Calle: Vi får forska vidare.

2007-09-18 @ 17:42:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0